Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

MILAN

Vlasnici Milana najavili izgradnju novog stadiona

Autor: Hina

01.03.2024. 14:15
Vlasnici Milana najavili izgradnju novog stadiona

Foto: REUTERSVlasnici bivšeg europskog nogometnog prvaka AC Milana najavili su izgradnju novog stadiona kako bi se “Rossoneri” mogli ravnopravno natjecati s elitnim momčadima na kontinentu, rekao je u četvrtak njihov najviši izvršni direktor Gerry Cardinale.


Govoreći na londonskom Financial Times Business of Football Summitu, Cardinale je najavio da će klub dobiti “novu kuću sa 70.000 sjedala”.


“To bi trebalo biti dobro ne samo za Milan, to bi trebalo biti dobro za Italiju i Serie A”, rekao je Cardinale.
AC Milan i gradski suparnik Inter već neko vrijeme razmišljaju o selidbi s povijesnog stadiona San Siro, koji je u vlasništvu lokalnih vlasti, i izgradnji vlastitih zasebnih stadiona na periferiji grada.


“Otvorit ću tvrtku koja će graditi ovaj stadion, a onda iskreno želim da ta tvrtka gradi stadione i za sve druge momčadi u Serie A”, dodao je osnivač investicijske tvrtke RedBird Capital koja je 2022. kupila kontrolni paket dionica AC Milana ugovorom vrijednim oko 1,2 milijarde eura.


Govoreći zajedno s Cardinaleom, legendarni Šveđanin Zlatan Ibrahimović je kazao kako San Siro nosi “sjajna sjećanja, ali uvijek postoji novi početak za sve”.


Ibrahimović je svoju igračku karijeru završio u Milanu 2023. i sada radi kao viši savjetnik vlasnika kluba.


Gradske vlasti Milana prošlog su tjedna rekle kako žele vidjeti mogu li surađivati s klubovima na mogućem preuređenju San Sira.


AC Milan je bio europski prvak sedam puta, ali posljednji trijumf je bio 2007.