Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Liga prvaka

Večeras prve utakmice četvrtfinala LP: De Bruyne i Haaland velika prijetnja bavarskom velikanu

Autor: Davor Petrović

11.04.2023. 07:26
Večeras prve utakmice četvrtfinala LP: De Bruyne i Haaland velika prijetnja bavarskom velikanu

Foto: Kevin De Bruyne, Erling Braut Haaland i Nathan Ake/Foto REUTERS

Manchester City dočekuje Bayern u sjajnoj atmosferi, nakon pobjede na gostovanju kod Southamptona (4:1), koje je promoviralo Kevina De Bruynea u uski krug igrača s troznamenkastim brojem asistencija u Premiershipu



Večeras počinje bitka za polufinale Lige prvaka, s time da akteri utakmica Manchester Cityja i Bayerna te Benfice i Intera dočekuju oglede u potpuno različitom raspoloženju. Naime, jedni su tijekom vikenda bili uspješni, a drugi su uknjižili razočaravajuće rezultate.


Bolje rečeno, Manchester City dočekuje Bayern u sjajnoj atmosferi, nakon pobjede na gostovanju kod Southamptona (4:1), koje je promoviralo Kevina De Bruynea u uski krug igrača s troznamenkastim brojem asistencija u Premiershipu. I ne samo to. De Bruyneu je za sto asistencija bilo potrebno 237 utakmica, čime je postigao novi rekord Premiershipa, nadmašivši Cesca Fabregasa, koji je imao isti učinak u 293 nastupa.


– Kevin je uvijek predan i voli igrati nogomet jakog intenziteta. Mnogi igrači vide sve kada se sporije kreću, ali ne i u punoj brzini. Kevin je potpuna suprotnost, i zato je izuzetan igrač – kaže Pep Guardiola, koji je svojedobno trenirao i Fabregasa u Barceloni.


Haaland ne staje




Osim De Bruynea, trenera Građana je oduševio i Erling Haaland koji je kod Southamptona stigao do tridesetog gola u svom 27. nastupu u Premiershipu. Ukratko, Guardiola i njegovi štićenici nakrcani su samopouzdanjem uoči okršaja s Bayernom.


No, optimizma ne manjka ni u Münchenu. Nakon šokantnog domaćeg poraza od Freiburga u četvrtfinalu Njemačkog kupa tijekom prošlog tjedna (1:2), Bayern je prošle subote uknjižio prvenstvenu pobjedu na gostovanju kod istog suparnika (1:0).


– Imali smo puno prilika, ali ih nismo iskoristili jer nam je nedostajalo preciznosti i smirenosti. No, bila je to vrlo dobra utakmica za nas jer su tri osvojena boda veća od propuštenih prilika. Zadovoljan sa svim što smo pokazali kod Freiburga, ali jasno mi je da nas u Ligi prvaka očekuje drukčiji zadatak. Siguran sam da ćemo biti spremni za to – poručuje Thomas Tuchel, koji je ostao bez kamerunskog napadača Erica Maxima Choupo-Motinga za ovu utakmicu zbog problema s koljenom.


Poraz u derbiju


Inter je, pak, u stanju šoka nakon remija kod Salernitane (1:1), koji ga je prošlog petka gurnuo na peto mjesto Serie A. Povrh toga, Simone Inzaghi ni večeras neće moći računati na ozlijeđene stožerne igrače, Hakana Calhanoglua i Milana Škriniara, koji su ostali u Milanu.


– Razočaranja iz Serie A moramo ostaviti iza sebe jer sada nas očekuje sučeljavanje s velikim suparnikom. Osim toga, u igri je polufinale Lige prvaka – rezonira Inzaghi.


Benfica je u petak doživjela domaći poraz u derbiju s Portom (1:2), no i dalje ima sedam bodova prednosti u prvenstvu, a to Rogera Schmidta puni optimizmom. Jednostavno, njemački stručnjak vjeruje da njegova momčad može baciti Inter na koljena.


– Igranje Lige prvaka u Lisabonu za nas je nešto posebno. Ovdje uvijek imamo velik poticaj s tribina, igramo dobro i zabijamo mnogo golova – zaključuje Schmidt.