Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Liga prvaka

Večeras će biti poznata posljednja dva sudionika osmine finala Lige prvaka

Autor: Davor Petrović

13.12.2023. 15:06
Večeras će biti poznata posljednja dva sudionika osmine finala Lige prvaka

Foto: Eddie Howe i Kieran Trippier (Newcastle)/Foto REUTERS

Pet klubova može se još nadati nastavku natjecanja u najelitnijem europskom klupskom natjecanju



RIJEKA Kada je riječ o neizvjesnosti, završna večer prve dionice Lige prvaka pravilo je raspoređena. Naime, u skupinama E i G više nema nikakvih dvojbi, dok je u skupinama f I h otvorena borba za drugo mjesto. Preciznije, Atletico Madrid, Lazio, Borussia iz Dortmunda, Manchester City, RB Lepzig i Barcelona imaju osiguran nastavak natjecanja u Ligi prvaka i večeras igraju samo za prestiž, baš kao i Antwerpen te Crvena zvezda, koji su još u prošlom kolu saznali da ove sezone neće vidjeti proljeće u Europi.


Najkompliciraniju situaciju nudi skupina F, gdje se za drugo mjesto bore PSG, Newcastle i Milan. Pri tome se Parižani jedini mogu pohvaliti činjenicom da su gospodari svoje sudbine jer ih pobjeda u Dortmundu sigurno vodi dalje. No, odigraju li neriješeno, morat će osluškivati zbivanja na St. James Parku.


Bolje rečeno, Newcastle ima bolji međusobni skor s PSG-om, a to znači da ga u slučaju remija na Westfalenu, pobjeda nad Milanom vodi u osminu finala. Poraz Parižana bi otvorio priliku Rossonerima kojim večeras svakako imaju imperativ na leđima.




Newcastle ima dosta menevarskog prostora. Za nastavak natjecanja u Europskoj ligi dovoljan mu je još jedan remi s Milanom zbog bolje gol-razlike.


U skupini H stanje je osjetno jednostavnije. O drugom mjestu će odlučiti izravni dvoboj Porta i Šahtara, s time da Ukrajincima igra samo pobjeda zbog poraza u prvom međusobnom ogledu.


Raspored


Skupina E (21): Atletico – Lazio, Celtic – Feyenoord. Poredak: Atletico 11, Lazio 10, Feyenord 6, Celtic 1.


Skupina F (21): Borussia (D) – PSG, Newcastle – Milan. Poredak: Borussia (D) 10, PSG 7, Newcastle 5, Milan 5.


Skupina G (18.45): RB Leipzig – Young Boys, Crvena zvezda – Manchester City. Poredak: Manchester City 15, RB Leipzig 9, Young Boys 4, Crvena zvezda 1.


Skupina H (21): Porto – Šahtar, Antwerpen – Barcelona. Poredak: Barcelona 12, Porto 9, Šahtar 9, 4. Antwerpen 0.