Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Uhićenja po Španjolskoj

Utakmica uhitila 34 radikalna i nasilna navijača Seville i Osasune

Autor: Hina

13.12.2023. 14:47
Utakmica uhitila 34 radikalna i nasilna navijača Seville i Osasune

Foto: Navijači Lensa uoči utakmice sa Sevillom/Foto REUTERS

Devetorica ultrasa Seville privedena su na aerodromima u Sevilli i Malagi od kuda su namjeravali otići u Francusku na utakmicu Lige prvaka s LensomMADRID  Španjolska policija uhitila je 34 “radikalna i nasilna navijača” nogometnih klubova Osasune i Seville, osumnjičena za sudjelovanje u tučnjavi krajem rujna, kada se igrala prvenstvena utakmica tih dviju momčadi.


Policija je priopćila u utorak da je u operaciji privela 23 osobe u gradu Sevilli, 9 u Pamploni, a dvije u Malagi.


Osasuna i Sevilla su 23. rujna igrale utakmicu šestog kola španjolskog prvenstva u gradu Pamploni. Uoči utakmice oko 10 sati ujutro sukobili su se pripadnici domaće navijačke skupine Indar Gorri i gostujuće grupe Biris Norte. Ultrasi su tijekom obračuna koristili teške predmete, a situaciju je smirila policija svojom intervencijom.
Kasnije je prekontrolirala vozila kojima su doputovali navijači Seville, pa u njima pronašla improvizirane eksplozivne naprave i petarde većih dimenzija, zbog čega je uhitila dvije osobe.


Policija je nakon tih incidenata otvorila istragu koja je rezultirala uhićenjem 35 osobe u tri grada.


Devetorica ultrasa Seville privedena su na aerodromima u Sevilli i Malagi od kuda su namjeravali otići u Francusku na utakmicu Lige prvaka s Lensom.


Istraga započeta u Pamploni, gdje je utakmica bila završila 0-0, nastavlja se pa policija ne isključuje daljnja uhićenja.