Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Ukrajinci iznenađujuće remizirali s Englezima, Švedska lako protiv Estonije

Autor: Hina

09.09.2023. 21:35
Ukrajinci iznenađujuće remizirali s Englezima, Švedska lako protiv Estonije

Foto: Reuters



Nogometaši Ukrajine i Engleske odigrali su 1-1 u poljskom Wroclawu, u sklopu skupine C kvalifikacija za odlazak na EURO iduće godine. Ostale su time te dvije reprezentacije na vrhu ljestvice ove skupine. Engleska je prvi puta ostala bez pobjede u kvalifikacijama, prije toga je imala četiri pobjede u četiri nastupa i razliku pogodaka 15-1. Ukrajina sada ima dvije pobjede i po jedan remi i poraz.


Nakon sporog početka susreta Ukrajina je povela u 26. minuti, a strijelac je bio Oleksandr Zinčenko. Engleska je izjednačila u 41. minuti. Sjajnu, dugu asistenciju je poslao Harry Kane, a strijelac za 1-1 je bio Kyle Walker. Bio je to ujedno Walkeru premijerni pogodak u dresu engleske reprezentacije.


U nastavku susreta Englezi su bili bolji i bliže novom pogotku. Saka je pogodio okvir vrata, još je bilo nekoliko propuštenih prilika od strane gostiju te je sve završilo podjelom bodova. U ovoj skupini C u večernjem subotnjem terminu još će igrati Sjeverna Makedonija i Italija.




Švedska je lakoćom pobijedila Estoniju u Tallinnu 5-0, u sklopu skupine F. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena kada je Švedska imala tri gola prednosti. Strijelci su redom bili Gyoekeres u 18., Kuluševski u 24. i Isak u 39. minuti. U nastavku susreta Švedska je postigla još dva pogotka, strijelci su bili Quaison u 75. te Claesson u u 92. minuti.


Švedska nakon četiri odigrane utakmice ima dvije pobjede i dva poraza te se nalazi na trećem mjestu ljestvice. Ispred nje su Belgija i Austrija koje imaju četiri boda više. Upravo je Belgija, u ranijem subotnjem terminu, pobijedila u Bakuu Azerbajdžan s minimalnih 1-0. Za treću pobjedu Belgije u kvalifikacijama zaslužan je bio strijelac Yannick Carrasco u 38. minuti.


U skupini I Andora i Bjelorusija su odigrali utakmicu bez pobjednika i golova. Bjelorusi su prvi puta remizirali tijekom kvalifikacija, a prije toga su imali jednu pobjedu i tri poraza. Andora je ugrabila prvi bod, prije toga je još remizirala na gostovanju kod Kosova.