Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hrvatski korijeni

Panamski mediji tvrde da su Hrvatska i Panama u utrci za sinom nekadašnjeg njemačkog reprezentativca

Autor: Hina

18.04.2024. 20:35
Panamski mediji tvrde da su Hrvatska i Panama u utrci za sinom nekadašnjeg njemačkog reprezentativca

Foto: Kevin Kuranyi nosio je dres nekoliko bundesligaša/Foto REUTERS

Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, majka je Hrvatica a otac 42-godišnji bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi koji je i državljanin PanameMADRID Hrvatska i Panama su kontaktirale 18-godišnjeg nogometnog napadača Karla Kuranyija iz podmlatka njemačkog prvoligaša Stuttgarta kako bi nastupao za njihove reprezentacije, izvijestili su panamski mediji TVMax Deportes i Futbol Centroamerica.


Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, majka je Hrvatica a otac 42-godišnji bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi koji je i državljanin Paname.


Njegov sin, visok 193 centimetra, ima stoga državljanstvo Njemačke, Hrvatske i Paname.
Reprezentacija te srednjoameričke zemlje do 20 godina razmišlja se pojačati mladim Kuranyiem za turnir na kojem će nastupiti u srpnju.


“No izgledi za to se smanjuju. Sve upućuje na to da ga je kontaktirala Hrvatska“, izvijestio je portal Futbol Centroamerica.


TVMax je također izvijestio kako je Hrvatski nogometni savez (HNS) kontaktirao Kuranyija koji je u ljeto 2022. prešao iz podmlatka Stuttgart Kickersa u podmladak Stuttgarta.


HNS nije odgovorio na upit Hine, a Kuranyi nije bio dostupan za komentar.


Za Hrvatsku igra ili je igralo više nogometaša porijeklom iz Hrvatske a rođenih u Njemačkoj poput Josipa Stanišića, Marina Pongračića te braće Nike i Roberta Kovača.