Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ispovijest

Otkriveni zanimljivi detalji iz karijere kapetana Vatrenih, Luka je prije odlaska iz Dinama u Tottenham bio na pregovorima u Barceloni

Autor: Hina

13.09.2023. 07:55
Otkriveni zanimljivi detalji iz karijere kapetana Vatrenih, Luka je prije odlaska iz Dinama u Tottenham bio na pregovorima u Barceloni

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

U tom trenutku je Andres Iniesta igrački rastao, bio je u momčadi, Xavi Hernández je igrao. Ta je pozicija bila odlično pokrivena. Txiki se nije htio riješiti niti jednog igrača zbog talenata na putu - izjavio je Bojan Krkić za ASBojan Krkić, otac istoimenog bivšeg nogometaša, rekao je u utorak da je legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban ponudio Barceloni 2008. godine tadašnjeg igrača Dinama Luku Modrića, ali ga je katalonski klub odbio jer je već bio dobro pokriven na poziciji veznog igrača.


“Bilo je to prije nego je Modrić potpisao za Tottenham“, rekao je Krkić koji je tada radio u uredu sportskog direktora Barcelone.


“Ja imam dobar odnos s Bobanom, koji je sjajna osoba. Nazvao me i rekao: ‘Imam za tebe jednog igrača’. Poslao mi je video iz hrvatske lige gdje je Modrić igrao dobro”, ispričao je u videu objavljenom na internetskoj stranici španjolskih novina AS. Krkiću, koji je skautirao igrače potencijalno zanimljive Barceloni, svidjelo se ono što je vidio u poslanom videu. Boban mu je rekao i da je Luka “kao osoba i profesionalac za deset”.
Krkić se sastao s Modrićem u hotelu u Barceloni, gdje je hrvatski veznjak došao u pratnji tadašnje djevojke.


“Dobro je govorio engleski u obraćanju konobaru, lijepo se ophodio i bio pristojan”, izjavio je Krkić te je svoje impresije prenio Txikiju Begiristainu, sportskom direktoru Barcelone od 2003. do 2010. godine.


“U tom trenutku je Andres Iniesta igrački rastao, bio je u momčadi, Xavi Hernández je igrao. Ta je pozicija bila odlično pokrivena. Txiki se nije htio riješiti niti jednog igrača zbog talenata na putu”, rekao je.


Napomenuo je da Txiki Begiristain nije htio prethodno dovesti niti krilnog igrača Francka Riberyja zbog Lionela Messija.


“Isto se dogodilo s Modrićem”, rekao je Krkić. “Modrić je zatim potpisao za Tottenham, u ljeto 2008. pa kasnije u ljeto 2012. otišao u Real Madrid”, dodao je.


Barcelona je 2009. i 2011. osvojila Ligu prvaka. Krkić je u ljeto 2020. prestao raditi za Barcelonu. Njegov sin, koji se također zove Bojan Krkić i koji je igrao za taj katalonski klub na mjestu napadača, prošli mjesec se vratio u Barcelonu na poziv novog sportskog direktora Deca kojem će biti pomoćnik.


Modrić je od dolaska na Santiago Bernabéu u kolovozu 2012. osvojio s Realom 23 trofeja, od čega pet Liga prvaka. Bivši hrvatski vezni nogometaš Zvonimir Boban trenutno radi kao dužnosnik u europskoj nogometnoj federaciji UEFA-i gdje je zadužen za razvoj nogometa.