Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

SP u Kataru

Organizatori SP-a u Kataru objavili da se ipak neće prodavati pivo navijačima oko stadiona, čeka se reakcija FIFA-e

Autor: Hina

18.11.2022. 12:30
Organizatori SP-a u Kataru objavili da se ipak neće prodavati pivo navijačima oko stadiona, čeka se reakcija FIFA-e

Foto: Foto REUTERS

Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmiceDOHA Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru će u petak objaviti da se pivo ipak neće prodavati navijačima na prostoru oko stadiona, pišu u petak mediji.


Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka.


Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice.
FIFA i organizacijski odbor Katara za sada nisu komentirali medijske napise.


Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje.


Domaćin se zalaže za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njen sponzor piva Budweiser tome protivili.


Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.