Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jose Luis Chilavert

Odluka FIFA-e razbjesnila je legendarnog paragvajskog vratara: "Južna Amerika zaslužuje više od tri utakmice SP-a"

Autor: Hina

04.10.2023. 19:09
Odluka FIFA-e razbjesnila je legendarnog paragvajskog vratara:

Foto: Foto REUTERS

Ljuti su i u Čileu, tamošnji mediji prepuni su burnih reakcija i optužbi zbog izostavljanja iz organizacije SP-a 2030.Legendarni paragvajski vratar Jose Luis Chilavert (58) obrušio se na FIFA-u i Conmebol nakon objave da će Maroko, Španjolska i Portugal biti domaćini SP-a 2030. godine, te da će se tri utakmice održati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju.


“Ovo je totalni promašaj, Južna Amerika zaslužuje poštovanje i Svjetsko prvenstvo bi trebalo biti u Urugvaju,” poručio je Chilavert na platformi X.


CORRUPBOL je odveo finale Copa Libertadores u Europu, a sada i u finale World Cupa,” dodao je Chilavert, misleći na finale Copa Libertadores 2018. između River Platea i Boca Juniorsa odigrano u Madridu.
Svjetsko prvenstvo 2030. održat će se u Maroku, Portugalu i Španjolskoj, a prve tri utakmice igrat će se u Urugvaju, Argentini i Paragvaju povodom obilježavanja stote obljetnice turnira koji je prvi put održan 1930. Urugvaju.


Chilavert se osvrnuo i na predsjednika Conmebola Alejandra Domíngueza koji je objavio video u kojem se vidi kako pleše.


“Gdje je Dominguez, to je totalni promašaj. Kruha i cirkusa, uskoro će svi plesati u redu,” poručio je legendarni vratar koji je tijekom karijere zabio čak 67 golova.


Ljuti su i u Čileu, tamošnji mediji prepuni su burnih reakcija i optužbi zbog izostavljanja iz organizacije SP-a 2030.


“Conmebol uništio Čile”, “Bomba predsjednika Conmebola”, “FIFA žestoko udarila Čile,” samo su neki od naslova tamošnjih medija.


Prvi World Cup održan je 1930. godine u Montevideu, a prvi naslov svjetskog prvaka ponio je Urugvaj pobijedivši u finalu Argentinu sa 4-2.