Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sve po starom

Obitelj Agnelli demantirala navode da misli prodati talijanskog velikana unatoč skandalima i neuspjesima

Autor: Hina

11.09.2023. 12:04
Obitelj Agnelli demantirala navode da misli prodati talijanskog velikana unatoč skandalima i neuspjesima

Foto: Foto REUTERS

Prošlu sezonu talijansko prvenstvo Juventus je završio tek na sedmom mjestu nakon što mu je deset bodova oduzeto zbog malverzacija oko transferaTvrtka Exor koja posjeduje Juventus ne planira staviti klub Serie A na prodaju, rekao je glasnogovornik u ponedjeljak, demantirajući izvještaj objavljen u novinama “Il Giornale”.


Glasnogovornik je rekao da je izvješće “neutemeljeno”


“Il Giornale” je u ponedjeljak objavio, ne navodeći izvore, vijest da vlasnici Juventusa razmišljaju o prodaji talijanskog prvoligaša.
Prema pisanju talijanskog lista, Exor, koji je pod kontrolom obitelji Agnelli, smatra da Juventusovi nedavni financijski rezultati “više nisu održivi” i posramljen je zbog skandala u koji je zapao klub.


Juventus je izbačen iz Konferencijske lige za sezonu 2023./24. zbog kršenja pravila o financijskom ‘fair-playu’,


Osim toga Juventus je kažnjen i financijski s 20 milijuna eura, od čega je 10 milijuna uvjetno, te se neće aktivirati ukoliko torinski klub svoje financije uskladi sa zahtjevima UEFA-e u 2023., 2024. i 2025. godini.


Prošlu sezonu talijansko prvenstvo Juventus je završio tek na sedmom mjestu nakon što mu je deset bodova oduzeto zbog malverzacija oko transfera.