Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

DONAT

Vuleta: Slabiji smo nego prošle godine

Autor: Šime Ćurko

11.09.2023. 11:14
Vuleta: Slabiji smo nego prošle godine

Foto: ŽNK DONAT



Pred nogometašicama Donata je četvrta sezona u Prvoj hrvatskoj ligi. U 1. kolu Zadranke su trebale biti gošće Osijeka, no zbog obveza domaćih igračica u Ligi prvakinja taj je dvoboj odgođen, pa će prvi izazov biti današnja (16 sati) utakmica 2. kola na Stanovima protiv Splita. Riječ je o suparnicima koje su, uz Osijek, posljednjih sezona najbolja hrvatska ekipa, a svi dosadašnji dvoboji Splita i Donata završili su pobjedama, i to uglavnom uvjerljivim, sastava iz grada pod Marjanom.


– Od pojačanja treba izdvojiti vratarku Danijelu Vidović, koja nam je došla iz Istre 1961. Veseli me povratak na teren Ane Serdar i Dore Adamović, koje su se oporavile od teških ozljeda zbog kojih su propustile veći dio prošle sezone – rekao je Jure Vuleta, trener Donata, koji je spomenuo i djevojke na koje više ne može računati.


– Ivana Kirilenko je otišla u Španjolsku, u Dux Logrono, Valentina Dubravica je preselila u talijanski Sassulo, a Lucija Vunić u Goricu, koja je novi prvoligaš. Sara Ivandić se vratila u SAD, ali na nju, kao i prošle sezone, računamo u proljetnom dijelu lige. Osim toga, nekoliko djevojaka se oprostilo od aktivnog igranja zbog odlaska na studij.




Prema promjenama u igračkom kadru može se naslutiti da bi ovo mogla biti zahtjevna sezona.


– Nažalost, igrački kadar nam je nešto slabiji neko prošle godine, ali to je realnost od koje ne možemo pobjeći. Mi smo razvojni klub, s jednom od najboljih škola nogometa u Hrvatskoj i cilj je borba za očuvanje prvoligaškog statusa s postojećim kadrom. Jedna smo od najmlađih ekipa u ligi i s najskromnijim budžetom. Vjerujem u kvalitetu svoje ekipe, te da će to biti dovoljno za ostvarivanje ovogodišnjih ciljeva – zaključio je Vuleta.


Kad je riječ o očuvanju prvoligaškog statusa lani oko toga nije bilo problema, dok je sezonu ranije Donat igrao kvalifikacije za ostanak, u kojima je u dvije utakmice bio uspješniji od Viktorije iz Slavonskog Broda. Vrijedi zabilježiti i lanjski plasman u polufinale Hrvatskog kupa…