Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Član mlađih pionira Sv. Mihovila

Njegovo srce kuca samo za Sv. Mihovil! Niko Drašković na svaki trening putuje 120 kilometara

Autor: Šime Ćurko

20.02.2024. 17:42
Njegovo srce kuca samo za Sv. Mihovil! Niko Drašković na svaki trening putuje 120 kilometara

Foto: NŠK SV. MIHOVIL



Nogometni športski klub Sv. Mihovil djeluje na dva otoka, Ugljanu i Pašmanu. Prostor je to dužine oko 50-ak kilometara i veliki je izazov roditeljima dovoziti djecu na trening, s obzirom na to da se trenira na tri lokacije, igralištu u Sutomišćici i dvoranama osnovnih škola u Neviđanima i Preku. Većina treninga održava se na igralištu u Sutomišćici gdje četiri do pet puta tjedno, kategorije od mlađih pionira pa stariji, imaju svoje aktivnosti.


– E sad, ako živite na Pašmanu, potrebno je puno odricanja da bi se došlo svaki put na trening. Ne umanjujemo dolaske drugih, iz mjesta koja su bliže igralištu, jer u današnje vrijeme s obzirom na uvjete života roditeljima treba skinuti kapu kako sve stignu. No, imamo i prvog među jednakima. Naš Niko Drašković član je selekcije mlađih pionira – kaže Krešimir Jaklin, voditelj Škole nogometa i Draškovićev trener.


– Niko je nedavno preselio iz Banja na otoku Pašmanu u Starigrad, no unatoč tome, dolazi na treninge u Sutomišćicu. Automobilom do Gaženice, pa trajektom u Preko, zatim opet automobilom do Sutomišćice i tako isto natrag. Put je to od 60-ak kilometara u jednom smjeru, što znači da Niko prijeđe 120 km da bi odradio trening. Premda je nogomet zabavan i atraktivan sport, potrebno je puno žrtve i odricanja da bi ga se igralo i treniralo. Ima klubova koji su bliže Starigradu, ali Nikino srce kuca samo za Sv. Mihovil – dodaje Jaklin i napominje:




– Razgovarajući s roditeljima, Marijanom i Mariom, kažu da ništa nije teško kada vide kakvu želju i volju za dolaskom na trening Niko ima. Svima nama u Klubu je Niko motivacija. Kad ti se ne ide na trening, kad dođeš na trening pa ne daješ sve od sebe samo se sjeti Nike i koliki put mora prijeći da bi došao na trening. Nadamo se samo da će cijena goriva pasti, pa da roditeljima bude bar malo lakše…