Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

Tragedija u Sao Paulu

Mlada Brazilka preminula u bolnici dva dana nakon što je stradala u sukobu navijača Palmeirasa i Flamenga

Autor: Hina

11.07.2023. 21:33
Mlada Brazilka preminula u bolnici dva dana nakon što je stradala u sukobu navijača Palmeirasa i Flamenga

Foto: Foto REUTERS

U gužvi je zadobila posjekotinu na vratu kada ju je pogodila staklena bocaSAO PAULO Mlada 23-godišnja Brazilka umrla je bolnici u Sao Paulu, dva dana nakon što je stradala u sukobu navijača Palmeirasa i Flamenga.


Uoči nedjeljnog brazilskog derbija između Palmeirasa i Flamenga došlo je do velikih sukoba navijača, a 23-godišnja Gabriela Anelli je teško ozlijeđena dok je čekala ulazak na stadion Allianz Parque.


U gužvi je zadobila posjekotinu na vratu kada ju je pogodila staklena boca. Mlada djevojka je u teškom stanju prevezena u zdravstveni centar, ali je dva dana kasnije umrla.
“Hvala svima koji su se molili za moju sestru, ali ona je otišla ocu na nebu”, napisao je njezin brat Felipe Anelli na Instagramu.


U sukobima ispred stadiona je napadnuta i policija koja je koristila suzavac kako bi uspostavila red. Suzavac se proširio i do terena, pa je sudac u dva navrata u prvom poluvremenu morao prekinuti utakmicu jer su igrači osjećali iritaciju u očima i nosu. Utakmica je na kraju završila 1-1.


“Ne možemo prihvatiti da 23-godišnja djevojka bude žrtva barbarstva u okruženju koje bi trebalo biti zabavno. Izražavamo našu solidarnost s obitelji djevojke i zahtijevamo brzu istragu ovog zločina,” objavio je Palmeiras na društvenim mrežama.


Oglasio se i Flamengo.


“U prigodi koja je trebala biti čisto sportska, mlada žena je izgubila život na neopravdan način koji zaslužuje strogu kaznu”, objavio je Flamengo na Twitteru.


Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues je najavio kako će sve utakmice 15. kola brazilskog prvenstva početi minutom šutnje u počast stradaloj djevojci.


Dodao je kako će Savez surađivali sa saveznom vladom i drugim relevantnim tijelima u borbi protiv navijačkog nasilja.


“Nogomet je strast, a ne prostor za djelovanje kriminalaca koji se infiltriraju među navijače kako bi prakticirali sve vrste nasilja”, rekao je u izjavi.


Predstavnik Odjela strateških policijskih operacija rekao je kako je osoba odgovorna za bacanje boce uhićena i protiv nje će biti podignuta kaznena prijava za ubojstvo.