Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zadar slavio u derbiju u Unešiću

Marin Oršulić: Važna pobjeda od koje ne treba raditi čudo

Autor: Šime Ćurko

28.04.2024. 08:45
Marin Oršulić: Važna pobjeda od koje ne treba raditi čudo

Foto: Luka Jeličić



Marin Oršulić, trener nogometaša Zadra, nakon pobjede 2:1 u derbiju 26. kola Treće NL Jug u Unešiću protiv Zagore, istaknuo je “dva dijela” utakmice.


– U prvom poluvremenu imali smo dosta sreće. Zagora je bila bolja, a nas je izvukao vratar Luka Matasović. Imali smo i poteškoća s ozljedama i dobro smo prošli što u tom razdoblju nismo primili gol – kaže Oršulić, koji je u nastavak utakmice na teren poslao “drugu momčad”. Ulasci Roka Nakića i Ante Vukadinovića umjesto Richarda Djeveljekaja i Šime Gregova bili su znak napadače orijentacije, za razliku od prvog poluvremena u kojem, je Zadar prema naprijed bio potpuno suzdržan.


– Uspjeli smo se konsolidirati i čim smo izašli na teren, bez obzira na to što je Zagora brzo povela, izgledali smo puno bolje. Isplatio nam se kvalitetan rad na treninzima tijekom cijele sezone. Ova momčad ima radnu etiku koja nam je i donijela mogućnost preokreta protiv kvalitetnog suparnika. Bili smo dobri, čestitke igračima, ali dalje od toga ne treba ići i raditi čudo od ove utakmice. Moramo ostati skromni i nastaviti raditi kao i do sada.




Do kraja sezone još su četiri kola u kojima će Zadar biti gost Omiša i Vodica, a na Stanove stižu Split i u posljednjem kolu Uskok.


–  Ovo je velika pobjeda, ali ništa nije gotovo. Do kraja imamo četiri protivnika i za nas se ništa ne mijenja jer i dalje moramo pobijediti sve utakmice. U sljedećem kolu u Omišu nas očekuje još jedno teško gostovanje, tako da nema opuštanja – zaključio je Oršulić. Bez obzira na to što se na terenu igrao derbi sezone sve je prošlo korektno, bez žutog kartona.


Zadar je prvi na ljestvici sa 61 bodom, a Zagora ima 59. Treći je Junak (47). U “igri” je samo prvo mjesto koje donosi kvalifikacije za Drugu NL. Osim borbe s četiri suparnika do kraja sezone Zadranima preostaje i utrka s vremenom u žalbenom roku za dobivanje licence za treći rang. U prvom krugu Zagora je prošla, ali Zadar ima poteškoća s “infrastrukturnim nedostatcima”.