Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

STADION REALA

Madridski Santiago Bernabeu 2025. će ugostiti jednu NFL utakmicu

Autor: Hina

09.02.2024. 20:43
Madridski Santiago Bernabeu 2025. će ugostiti jednu NFL utakmicu

Foto: REUTERSGlavni grad Španjolske Madrid 2025. godine postat će četvrti europski grad koji će ugostiti neku utakmicu američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL), a susret će se odigrati na stadionu Santiago Bernabeu, domu Reala.


Prvi europski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a dosada je u glavnom gradu Velike Britanije odigrano 36 NFL dvoboja, najviše na Wembleyu, nekoliko njih na Twickenhamu, a od 2019. domaćin je i novi stadion Tottenham Hotspura, 2022. godine odigrana je prva NFL utakmica u Njemačkoj, na Allianz Areni u Muenchenu, dok se ove godine na popis upisao i Frankfurt.


“Dolazak NFL-a na Santiago Bernabeu je važan događaj u sportskoj povijesti. Ova strateška suradnja ojačat će naša dva brenda na globalnoj razini, a bit će entuzijastično pozdravljena od milijuna ljudi na svim kontinentima”, objavio je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.
Osim u Europi, utakmice NFL lige dosada su se igrale i na stadionu Azetca u Ciudad de Mexicu, a za 2024. je dogovorena i prva utakmica u Južnoj Americi, 6. rujna će na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu Philadelphia Eaglesi biti domaćini zasad još nepoznatom suparniku. Sljedeće godine igrat će se još jedna utakmica u Brazilu, a za njeno domaćinstvo uz Sao Paulo konkurira i Rio de Janeiro, odnosno mitski stadion Maracana.