Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Liga prvaka

Joška Gvardiola čeka susret protiv bivše momčadi: "Sretan sam što sam Haalandov suigrač"

Autor: Zlatko Horvat

28.11.2023. 15:15
Joška Gvardiola čeka susret protiv bivše momčadi:

Foto: Joško Gvardiol/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac bio je u momčadi RB Leipziga koji je na Etihadu u uzvratu osmine finala u ožujku ove godine inkasirao sedam komada. Pet ih je postigao Erling Haaland...



RIJEKA Poslije reprezentativnih obaveza u Europi su nastavljena prvenstva, ali nema vremena za predah, u sljedeća tri dana na redu su obaveze u europskim klupskim natjecanjima. Najprije na red dolazi elitno natjecanje, Liga prvaka. Večeras se igra peto kolo, koji će donijeti još neke odgovore o sudionicima nokaut faze. Poznato je šest sudionika osmine finala, to su Bayern, Inter, Real Madrid, Real Sociedad te dvije momčadi koje se večeras sastaju na Etihadu – Manchester City i RB Leipzig. Ujedno, to je jedina današnja skupina u kojoj je praktički sve jasno. U ostalim skupinama bit će vrlo zanimljivo i neizvjesno, a čak deset momčadi može u iduća dva dana izboriti osminu finala – Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, PSG, Barcelona i Porto danas, Arsenal, Feyenoord, Napoli i PSV sutra.


Prvo mjesto


Branitelji europske krune protekle su subote remizirali s Liverpoolom i ostali bez vrha ljestvice. Večeras mogu ostati bez prvog mjesta u skupini, ali trebali bi izgubiti od bivše momčadi Joška Guardiola.


– Prvi korak smo napravili i mi i Leipzig. Čestitam im na prolazu, ali nama je od iznimne važnosti biti prvi u skupini. Igrati drugu utakmicu doma nije odlučujuće, ali je to važna prednost – ističe Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, koji je u Leipzigu slavio s 3:1.




Mateo Kovačić je upitan baš kao i Jack Grealish, Sergio Gomez i Matheus Nunes. Neće biti Kevina de Bruynea, ali moguć je povratak Johna Stonesa.


Joško Gvardiol bio je u momčadi RB Leipziga koji je na Etihadu u uzvratu osmine finala u ožujku ove godine inkasirao sedam komada. Pet ih je postigao Erling Haaland…


Sinner


– Sretan sam što sam njegov suigrač – priznaje Joško Gvardiol. – Te večeri nije bio u pitanju samo Haaland, već svih 11 igrača. Igrao sam stopera i stvarno sam jedva čekao dvoboj s Haalandom. Nije završilo dobro. Zabio je pet golova u 60 minuta. Kada je zamijenjen, rekao sam: Konačno!


Haaland je u 19 utakmica ove sezone zabio 18 golova…


– Teško je objasniti zašto je tako poseban. Na početku utakmice nema ga nigdje, a onda se pojavi i zabije hat-trick. Ne znam kako mu uspijeva, ali sretan sam zbog njega. Sretan sam i što sam dio ove momčadi, okružen nevjerojatnim igračima. To je nešto što je nemoguće zamisliti. Moram svakoga dana učiti od najboljih, nikad ne znaš što donosi nova sezona. Čast je učiti od Pepa, koji pazi na svaki detalj. Nadam se da ću uz njega postati bolji igrač – dodao je Joško Gvardiol.


U skupini F četiri su momčadi u tri boda. Milan dočekuje Borussiju Dortmund i nada se dolasku Jannika Sinnera, koji je Talijanima donio Davis Cup poslije 47 godina.


– Sinner je naša inspiracija, nadamo se da će doći na San Siro – rekao je trener Milana Stefano Pioli.


 Danas


Skupina E (18): Lazio – Celtic, Feyenoord – Atletico Madrid (21). Poredak: Atletico Madrid 8, Lazio 7, Feyenoord 6, Celtic 1.


Skupina F (21): PSG – Newcastle, Milan – Borussia Dortmund. Poredak: Borussia (D) 7, PSG 6, Milan 5, Newcastle 4.


Skupina G (21): Manchester City – RB Leipzig, Young Boys – Crvena zvezda. Poredak: Manchester City 12, RB Leipzig 9, Young Boys 1, Crvena zvezda 1.


Skupina H (18.45): Šahtar – Antwerp, Barcelona – Porto (21). Poredak: Barcelona 9, Porto 9, Šahtar 6, Antwerp 0.