Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Serie A

Derbi d'Italia nije donio pobjednika, Inzaghi pronašao utjehu u bodu

Autor: Igor Duvnjak

28.11.2023. 08:56
Derbi d'Italia nije donio pobjednika, Inzaghi pronašao utjehu u bodu

Foto: Pogodak Lautara Martineza/Foto REUTERS

Francesco Camardas postao najmlađi debitant u povijesti lige



RIJEKA  Talijanski nogometni »Obračun kod O. K. korala« je, za razliku od onoga pravoga, završio bez pobjednika, u slavnom »derbiju d’Italia« u Torinu između Juventusa i lidera campionata Intera »tresla su se brda, rodio se remi«. Nakon vodstva domaćina golom Dušana Vlahovića (27’) i izjednačenja Lautara Martineza (33’), rezultat se nije mijenjao. U komentarima kojih ima kao kiše, tifosi jednih i drugih žale za punim plijenom. Svi zajedno zaboravljaju da se »nešto pita i suparnika«.


Juveu je stigao zahuktali Inter, koji ima momčad, igru i rezultate. Nakon što su dostignute, Zebre su svjesno ili nesvjesno odabrale oprez. Brojni ih kritiziraju je su odmah iza Intera sa samo dva boda manje.


– Ovo nam je dobar rezultat, htjeli smo pobijediti, ali teško je igrati s ekipom kakva je Inter. Utakmica nije odlučujuća, imamo vremena za osvajanje bodova. Primljeni gol? Izašli smo svi malo previše, oni su osvojili loptu, a otraga smo morali biti čvršći na Lautaru. Oni su jaki i ovaj bod je dobar – tješio se francuski branič Torineza Adrien Rabiot, zadovoljan zbog napadača, strijelca Vlahovića i Chiese.




– Važni su nam, lijepo je da Dušan ima samopouzdanja. Važan nam je, ovaj osjećaj među njima je bitan. Na kraju, ostala je »čaša puna dopola«, bit ćemo bolji u idućim susretima. Cilj je pobjeđivati, osvojiti scudetto, jaki smo i trebamo toga biti svjesni.


Strateg vodećih Simone Inzaghi također je zadovoljan »vrapcem u ruci«.


– Prihvatimo ovo kako jest, znamo da nije lako nauditi Juventusu. Kod njihova gola smo morali biti bolji, kako se razvila utakmica, prihvaćamo ovaj remi. Jasno, ne bih ga potpisao prije jer smo htjeli pobijediti – rekao je Inzaghi u čijem sastavu je imponirao Lautaro Martinez. Napadač i nakon 13 kola ima u prosjeku gol po utakmici, uvjerljivo vodi na listi strijelaca, u campionatima je dao 92 gola, samo dva gola mu nedostaju da uđe među stotinu najefikasnijih u povijesti Serie A. Uz to igra za ekipu, pravi je vođa momčadi.


– Ekipa je napravila što je morala, lani bismo ovakvu utakmicu izgubili. Nije lako igrati s ovakvim Juveom koji se jako dobro brani, ali došli smo u Torino vladati igrom i ritmom. Bravo dečkima što su ostali lucidni nakon primljenoga gola.


Iza Milanove pobjede s Fiorentinom nije bilo velikog eha, ali jest zbog nastupa Francesca Camardea, koji je postao najmlađi debitant u povijesti Serie A s 15 godina, 8 mjeseci i 15 dana, još je mlađi od braniča Bologne Wisdoma Ameyja, kojeg je pokojni Siniša Mihajlović u Genoi poslao na teren kada je klincu bilo 15 godina, 9 mjeseci i 1 dan 12. svibnja 2021. godine. Među top 10 tih »čuda od djece« calcija ima i slavnih imena kao Romin Amedeo Amadei, kasnije godinama među deset najboljih golgetera Serie A svih vremena s 188 golova (15 godina, 9 mjeseci, 5 dana), na petom mjestu je Milanov Gianni Rivera (15 godina, 9 mjeseci,15 dana), deseti na listi Andrea Pirlo koji je debitirao za Bresciju 1995. sa 16 godina i jednim danom.