Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

TRENER DINAMA

Jakirović: Morat ćemo biti još okomitiji i brži

Autor: Hina

21.02.2024. 19:15
Jakirović: Morat ćemo biti još okomitiji i brži

Foto: Sergej Jakirović / Foto Marko Lukunic/PIXSELL



Nakon što su u prvom susretu u Sevilli pobijedili Real Betis sa 1-0, nogometaši Dinama korak su do plasmana u osminu finala Konferencijske lige, no u taboru “Modrih” svjesni su kako ih u četvrtak u uzvratu na stadionu Maksimir čeka težak zadatak.


“Ne očekujem nimalo lakšu utakmicu, očekujem mobilizirani Betis, napast će nas od prve minute. Međutim, i mi imamo svoj plan igre,” kazao je Dinamov strateg Sergej Jakirović na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice.


“Imamo svoj plan igre, vidjeli smo tamo da možemo držati dobar posjed, da ih možemo dovesti u pritisak. Morat ćemo biti još okomitiji i brži, a u fazi obrane plitki, kompaktni, odgovorniji u obrani. Dobri su na lopti, još bolji kada je osvoje. Moramo biti maksimalno čvrsti i gusti. Voli bi da to u nekim momentima bude još čvršće. Možemo im parirati, dečki su ih osjetili na terenu, što je jako važno. Može se igrati s njima,” dodao je Dinamov strateg kazavši kako ne razmišlja o promjeni formacije.




U redove španjolskog sastava vraća se Cedric Bakambu, koji je s reprezentacijom DR Konga nastupio na afričkom Kupu nacija.


“Vraća im se Bakambu koji je dobar igrač, morat ćemo obratiti pažnju na njegovu brzinu.”


Jakirović je istaknuo kako cijela momčad dobro trenira dodavši kako bi volio da su krila konkretnija.


“Volio bi da su naša krila konkretnija, da imaju veći učinak. Sve radimo da kada dođu u situaciju jedan na jedan da imaju maksimalnu slobodu.”


Dinamo je u prvoj utakmici bio bolji u dva statistička detalja, zračnim duelima i imao je manje izgubljenih lopti.


“Moramo bolje reagirati u prekidima, pogotovo nakon prve odbijene lopte. Volio bi da smo i bolji u pasovima u posjedu. Vidjeli smo u analizi nakon prve utakmice da se to može,” naglasio Jakirović koji nije želio otkriti sastav.


“Sutra ujutro ćemo vidjeti oko sastava, vidjet ćemo kako će biti situacija u momčadi.”


Dinamo svega 68 sati nakon utakmice protiv Betisa očekuje derbi protiv Rijeke.


“Vjerujem da ćemo biti spremni za Rijeku. Svaku utakmicu želimo igrati najbolje što možemo i želimo proći. Razmišljamo i o idućim utakmicama, ali sada nam je svima samo Betis u glavi. Jutro nakon Betisa razmišljat ćemo o Rijeci,” kazao je trener hrvatskog prvaka.


Mauro Perković je naglasio kako se momčad raduje susretu i maksimalno spremna dočekuje okštaj sa španjolskim sastavom.


“Imamo pozitivan rezultat, ali ništa još nije gotovo. Moramo biti 100 posto koncentrirani kako bi ostvarili pozitivan rezultat,” kazao je 20-godišnji Perković.


“Radujem se utakmici, očekuju nas pune tribine, utakmica je svim važna. Bit će poseban motiv igrati pred punim stadionom protiv tako dobre momčadi,” dodao je.


Nije otkrio na kojoj će poziciji igrati, kao stoper ili lijevi bek.


“Sprema sam i za jednu i za drugu poziciju, igrat ću što trener kaže,” kazao je sa smiješkom.