Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bundesliga

Hrvoje Smolčić ostaje bez trenera istekom sezone, vodstvo Eintrachta priopćilo da odlazi trofejni stručnjak

Autor: Hina

10.05.2023. 06:41
Hrvoje Smolčić ostaje bez trenera istekom sezone, vodstvo Eintrachta priopćilo da odlazi trofejni stručnjak

Foto: Oliver Glasner/Foto REUTERS

Kriza rezultata se protegnula na posljednja dva i pol mjeseca u Bundesligi



Glavni trener Oliver Glasner napustit će Eintracht na kraju sezone, priopćio je u utorak bundesligaš iz Frankfurta.


“Nakon dugih i intenzivnih razgovora i detaljne analize s glavnim trenerom Oliverom Glasnerom, Eintracht Frankfurt je odlučio s njim prekinuti suradnju na kraju ove sezone”, stoji u priopćenju.


Klub je objasnio da su sportski razvoj i cjelokupna izvedba momčadi u drugoj polovici sezone “potaknuli klupske dužnosnike da preispitaju status quo”, što je rezultiralo odlukom o razlazu s Glasnerom.




Trener je rekao da prihvaća odluku i da su razgovori s upravom kluba bili “iskreni, otvoreni i pošteni”.


Eintracht je tri kola prije kraja prvenstva na devetom mjestu u Bundesligi sa 43 boda i bez izgleda da se bori za mjesto u Ligi prvaka. Ipak, momčad iz Frankfurta još ima priliku završiti sezonu s osvojenim trofejom, jer će 3. lipnja igrati u finalu njemačkog Kupa protiv RB Leipziga.


“Pred nama je još uvijek odlučujuća misija i u nadolazećim tjednima učinit ćemo sve što možemo da zajedno u Berlinu stvorimo uvjete za veliko finale i vratimo njemački Kup u Frankfurt”, poručio je 48-godišnji Glasner koji je u Eintracht stigao 2021. i potpisao ugovor do ljeta 2024.


Pod njegovim vodstvom momčad iz Frankfurta je prošle godine osvojila Europsku ligu i tako izborila nastup u Ligi prvaka ove sezone, u kojoj je Eintracht dogurao do osmine finala i ispao od Napolija izgubivši obje utakmice. Kriza rezultata se protegnula na posljednja dva i pol mjeseca u Bundesligi.


U tom je razdoblju Eintracht ostao bez pobjede u deset utakmica zaredom u domaćem prvenstvu osvojivši svega pet od mogućih 30 bodova. Od 18. veljače, kad je Glasnerova momčad ostvarila posljednju prvenstvenu pobjedu, Eintracht je pobjeđivao još samo u njemačkom Kupu, stigavši preko berlinskog Uniona i Stuttgarta do svog devetog finala u tom natjecanju.


Na sve to nadovezalo se i isključenje koje je Glasner zaradio prošli vikend u prvenstvenom porazu od Hoffenheima (3-1), nakon čega je verbalno napao i novinara na konferenciji za medije.


Zbog crvenog kartona će morati propustiti subotnju utakmicu protiv Mainza.