Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Njemačka

Borussia Dortmund razbila Eintracht i ponovo preuzela vrh Bundeslige

Autor: Hina

22.04.2023. 20:32
Borussia Dortmund razbila Eintracht i ponovo preuzela vrh Bundeslige

Foto: Foto REUTERS

Kod Eintrachta u momčadi nije bilo hrvatskog reprezentativca Kristijana Jakića zbog ozljede.



DORTMUND Nogometaši dortmundske Borussije iskoristili su poraz do danas vodećeg Bayerna i uvjerljivom domaćom pobjedom 4-0 protiv Eintrachta ponovno zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice, pet kola prije kraja prvenstvene utrke.


Jude Bellingham je u 19. minuti postigao prvi pogodak za Borussiju. Prednost domaće momčadi udvostručio je Donyell Malen u 24. minuti, prvim od svoja dva pogotka. Do kraja prvog poluvremena mrežu Eintrachta zatresao je i Mats Hummels u 41. minuti za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Malen u 66 minuti.


Kod Eintrachta u momčadi nije bilo hrvatskog reprezentativca Kristijana Jakića zbog ozljede.




Borussia je došla do 19. pobjede u sezoni i sa 60 bodova za jedan bod nadmašila Bayern koji je u subotu poražen sa 3-1 na gostovanju u Mainzu. Sve je dobro počelo za momčad Thomasa Tuchela kad je Sadio Mane u 29. minuti pogodio za 1-0. To je bio jedan od samo dva udarca Bavaraca unutar okvira Mainzova gola, što je domaća momčad iskoristila za veliki preokret u drugom poluvremenu.


U razmaku od 14 minuta Bayernova vratara Yanna Sommera svladali su Ludovic Ajorque (65), Leandro Barreiro (73) i Aaron Martin (79).


Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je cijelu utakmicu za Bayern.


U preostale tri subotnje utakmice u poslijepodnevnom programu gostujuće momčadi su ostvarile tri uvjerljive pobjede. Wolfsburg Nike Kovača je sa 5-1 slavio u Bochumu, Werder je u Berlinu svladao Herthu sa 4-2, a Hoffenheim je pred svojim navijačima poraže od Koelna sa 3-1.


Svanberg (10, 56), Kaminski (21), Wimmer (33) i Waldscmidt (77) su postizali pogotke za Wolfsburg u Bochumu, dok je jedini strijelac za domaću momčad bio Broschinski (69).


Najzaslužniji za pobjedu Werdera nad Herthom bio je trostruki strijelac Marvin Ducksch (6, 27, 51), a četvrti pogodak postigao je Weiser (63). Ngankam (68) i Lukebakio (77-11m) su bili strijelci za berlinsku momčad koja se sa 22 boda nalazi na dnu ljestvice i sve je bliže preseljenju u drugoligaško društvo.


Hoffenheim si je pobjedom nad Koelnom mogao kupiti malo mira uoči posljednjih pet kola, ali je momčad Andreja Kramarića po osmi put u ovoj sezoni ostala bez bodova pred svojim navijačima. Strijelci za Koeln bili su Kainz (18-11m), Selke (39) i Thielmann (90+2), a za Hoffenheim je pogodio Dolberg 90+4.


Kramarić je odigrao cijelu utakmicu za Hoffenheim koji se sa 29 bodova nalazi na 14. mjestu.