Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Ante Budimir

Hrvatski nogometaš se oglasio nakon što je produžio ugovor sa španjolskim prvoligašem: "Uživam u nogometu i gradu"

Autor: Hina

12.10.2023. 07:22
Hrvatski nogometaš se oglasio nakon što je produžio ugovor sa španjolskim prvoligašem:

Foto: Ante Budimir/Foto REUTERS

Budimir igra četvrtu sezonu u Osasuni, koja zauzima 12. mjesto među 20 klubova u prvoj španjolskoj ligi



Hrvatski nogometaš Ante Budimir, koji je u utorak produžio ugovor s Osasunom do 30. lipnja 2027., rekao je da je konačno dobro odradio ljetne pripreme pa je u formi i motiviran uoči nadolazećih utakmica u Primeri.


“Jako sam zahvalan Osasuni i svima u klubu što mi vjeruju, što mi daju priliku da nastavim igrati ovdje i što uživam svakodnevno u nogometu i gradu Pamploni”, izjavio je 32-godišnji Budimir na konferenciji za medije održanoj povodom potpisivanja ugovora.


Prijašnji ugovor istjecao mu je u ljeto 2025. pa ga je produžio za dodatne dvije sezone.




“Ovo je veliki dan za mene i moju obitelj. Jako sam motiviran zbog toga i onoga što nas čeka”, napomenuo je.


Budimir igra četvrtu sezonu u Osasuni, koja zauzima 12. mjesto među 20 klubova u prvoj španjolskoj ligi. Dosad je u Primeri zabio 29 golova, čime je sedmi strijelac po broju postignutih pogodaka u povijesti kluba. Odigrao je 110 utakmica u crvenom dresu Osasune.


“Ljetos sam prvi put od dolaska u klub trenirao svaki dan tijekom priprema, pa je to razlog zašto sam sada pun samopouzdanja i fizički spremniji. Zbog toga i bolje prepoznajem situacije na terenu te mi trener više vjeruje”, izjavio je. Prijašnjih sezone je tijekom priprema bivao ozlijeđen i zaražen koronavirusom.


“Osjećam se dobro i ide mi. Znam da mogu biti i bolji, a sada kada imam dobar temelj nastavit ću raditi kako bih imao kompletno uspješnu sezonu”, dodao je Budimir.


Osasunin sportski direktor Braulio Vazquez rekao je da su u klubu “jako zadovoljni” što je ‘Budi’ produžio suradnju.


“Ovo je zasluženo produženje ugovora. On će vjerojatno za 10 ili 15 godina biti u videu povijesnih igrača kluba. Ponekad se igrače cijeni više onda kada nisu tu”, izjavio je Vazquez.


Budimir je drugi stranac po broju zabijenih golova za Osasunu u prvoj ligi, tijekom njene 103 godine duge prošlosti, rekao je klupski glasnogovornik Hini. Više ih je zabio samo nekadašnji poljski igrač Jan Urban pogodivši 45 puta mrežu.


Sportski direktor Vazquez je ukazao i na Budimirovo uzorno ponašanje.


“On je nevjerojatni profesionalac. Jedan je od igrača koje želiš imati u ekipi, jer bez obzira kako mu išlo, odlično trenira i radi”, zaključio je Vazquez.


U Budimirovom ugovoru je klauzula prema kojoj će ranije moći otići iz kluba ako netko za njega uplati 20 milijuna eura.


Osasuna ga je bila otkupila za 8 milijuna eura u ljeto 2021. od Mallorce, podatak je internetske stranice Transfermarkt gdje mu cijena iznosi 6 milijuna eura.