Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kup Hrvatske

Hajduk postao prvi sudionik osmine finala Kupa Hrvatske

Autor: Hina

13.09.2023. 18:09
Hajduk postao prvi sudionik osmine finala Kupa Hrvatske

Foto: Foto PIXSELL

Golove za Hajduk zabili su Marko Livaja (16), Ivan Dolček (43), Emir Sahiti (45+2), Tino Blaž Lauš (53) i Yassine Benrahou (58, 64)



SLAVONSKI BROD Nogometaši splitskog Hajduka rutinski su izborili plasman u osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u 1. kolu natjecanja u Slavonskom Brodu pobijedili Omladinac iz Gornje Vrbe sa 6-0 (3-0).


Golove za Hajduk zabili su Marko Livaja (16), Ivan Dolček (43), Emir Sahiti (45+2), Tino Blaž Lauš (53) i Yassine Benrahou (58, 64).


Hajduk je bio izraziti favorit u ovom susretu. Splićani su osvojili Kup u zadnje dvije sezone, a nikada u povijesti jedan klub iz petog ranga hrvatskog nogometa nije pobijedio prvoligaša i izbacio ga iz Kupa.




To se nije dogodilo niti ovoga puta. Splićani nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i pitanje pobjednika razriješili su u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku su još tri puta tresli mrežu suparnika.


Bio je to posljednji od pet susreta u kojoj je s klupe momčad vodio pomoćni trener Adnan Čustović umjesto suspendiranog glavnog trenera Ivana Leke.


Hajdukov suparnik je član Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, odnosno natječe se u petom razredu hrvatskog nogometa. Zanimljivo, Hajduk je s Omladincem već jednom odigrao prijateljski susret, bilo je to 2004. godine u Gornjoj Vrbi, a “Bijeli” su tada pobijedili rezultatom 8-0.


Dolazak Hajduka u Slavonski Brod izazvao je veliki interes navijača iz Slavonije, pa su ulaznice za susret rasprodane vrlo brzo, a na tribinama stadiona ŠRC Stanko Vlainić Dida bilo je oko 5.000 gledatelja.


Hajduk je poveo u 16. minuti golom Marka Livaje. Dario Melnjak je ubacio s lijeve strane, a Hajdukov kapetan lijepo nogom pogodio za 1-0. Domaćin se dobro držao do završnice prvog dijela, no u posljednjim minutama Splićani su zabili još dva gola.


U 43. minuti Sahiti je na drugoj stativi pronašao Dolčeka koji je mirno zabio za 2-0. Dvije minute kasnije i Sahiti se upisao u strijelce na asistenciju Anthonyja Kalika.


Novi gol vidjeli smo u 53. minuti, Kalik je pucao, Tihomir Soltoković je sjajno obranio no lopta se odbila do Livaje koji je glavom spustio do Lauša, a ovaj pogodio za 4-0.


U 58. minuti lijepo je sa 20-tak metara pogodio Benrahou, na još jednu Livajinu asistenciju, a Marokonac se drugi put upisao među strijelce i u 64. minuti.


Prvi udarac u okvir splitskog kluba domaćin je uputio tek u 75. minuti, pucao je Fran Kajtazi, no Ivan Lučić nije imao problema. Do kraja susreta Omladinac je zaprijetio i u 89. minuti, pucao je Karlo Baričević, ali je Lučić odlično reagirao.


Šesnaestina finala


Omladinac Gornja Vrba – Hajduk 0-6 (Livaja 16, Dolček 43, Sahiti 45+2, Lauš 53, Benrahou 58, 64)


20. rujna:


HNŠK Moslavina – Slaven Belupo


26. rujna:


Kutjevo – Osijek


27. rujna:


Libertas – Rijeka


Ponikve – Dinamo


Dugo Selo – Lokomotiva (Z)


Zagora – Istra 1961


Radnik Križevci – Šibenik


Zagorec Krapina – Gorica


Grobničan – Varaždin


Croatia Zmijavci – Rudeš


Vukovar 1991 – BSK Bijelo Brdo


Jadran-Poreč – Oriolik


Jadran-LP – Belišće


Cibalia – Zagreb


Karlovac 1919 – Jaska Vinogradar