Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

1. ŽNL

Galovčani pred novim, vrlo teškim ispitom

Autor: Alen Plahinek

13.04.2024. 15:12
Galovčani pred novim, vrlo teškim ispitom

Foto: Luka Jeličić



Ritam kao da se radi o najjačim ligama svijeta imaju klubovi Prve županijske lige, pa tako nakon 19. kola u srijedu, danas se vraćaju na terenu u sklopu dvadesetih ligaških obveza u sezoni. Derbi kola ponovno pripada momčadi Galovca, no ovog puta igraju kod kuće, ali ih i očekuje teži ispit. Pali su Galovčani na ispitu u Bibinjama i to s 4:0, a sada im dolazi županijski nezaustavljivi vlak – Pakoštane, iza kojih je osam pobjeda zaredom.


Drugoplasirani Sabunjar nakon dominantnog izlaska iz manje rezultatske krize (5:1 protiv Abecede) u Privlaci dočekuju Novu Zoru iz Svetog Filipa i Jakova. Filipjanci su izgleda konsolidirali redove u posljednja dva kola, zabivši sedam pogodaka te s dvije pobjede u nizu dolaze kod Privlačana, koji se dižu iz »knock-downa«. Abeceda sporta nakon što je »popila« pet komada od Sabunjara na Višnjiku je domaćin Škabrnji ‘91, koja se odmorila u srijedu jer je susret protiv Polače odgođen na 17. travnja. Upravo Polača, koja je na pretposljednjem mjestu, odlazi u Sukošan na megdan Zlatnoj luci.


Dalmatinac u Crnom traži povratak na pobjedničke staze protiv posljednjeplasiranog Zemunika, dok drugi »manji« derbi kola pripada Velebitu i Hajduku. Benkovčani su pokazali ove sezone da mogu igrati protiv svakog, pa su tako i dobivali i gubili od najjačih. U posljednjem su kolu do posljednjih trenutaka »ljuljali« Pakoštance, no ipak su popustili. Pridražani pak cijelu ligašku 2024. godinu ne znaju za poraz, stoga u goste putuju s ogromnim samopouzdanjem. Susret Dragovoljca i Bibinja je odgođen, a datum odigravanja još nije dogovoren.




Raspored (subota, 17 sati): Velebit – Hajduk, Dalmatinac – Zemunik. Nedjelja (17 sati): Zlatna luka – Polača, Sabunjar – Nova zora, Abeceda sporta ZDC – Škabrnja ‘91, Galovac – Pakoštane.


LJESTVICA


Vode Pakoštane s 45 slijede Sabunjar (41), Hajduk (39), Bibinje (39)…