Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

1. ŽNL

Susret u Pakoštanima može sve zakomplicirati

Autor: Alen Plahinek

30.03.2024. 11:20
Susret u Pakoštanima može sve zakomplicirati

Foto: Mislav Klanac



Županijska nogometna elita, potpomognuta pokojim obrokom viška, da ne kažemo čašicom viška, ali i napunjenih baterija zbog blagdana Uskrsa, zaigrat će 18. kolo na Uskršnji ponedjeljak. Mišljenja su oprečna glede igranja tih dana, no raspored je takav kakav je. Upravo taj isti raspored donio nam je i derbi s ogromnim ulogom u ovom kolu. Pakoštane će na svojem Krču dočekati Bibinje. Najlakše rečeno – prvi na trećeg, nakon čega bi u nekom totalnom ludom scenariju treći mogao postati prvi. Fenomenalne su Pakoštane u 2024. godini. Kada se zbroje liga i Kup, Pakoštanci imaju sedam pobjeda u sedam utakmica. Bibinjci pak »trokiraju«. Poskliznuli su se kod Nove Zore, ali i na svojem terenu protiv Zemunika, no kao i Pakoštane izborili su polufinale Kupa i sigurno da na tom zanosu stižu na Krč. Sve u svemu vrlo »vatrenih« 90 minuta očekuje gledatelje u Pakoštanima u ponedjeljak.


Još se jedan susret na neki način ističe iz mase, a to je onaj između Škabrnje ‘91 i Hajduka iz Pridrage. Škabrnjani su »tihi ubojice« u proljetnom dijelu sezone u kojem su upisali ukupno šest pobjeda u sedam utakmica. Jedino je od njih bio bolji Sabunjar iz Privlake, kojem je Hajduk u prošlom kolu »skinuo skalp«. Pridražani uvelike mogu žaliti za jako lošim startom u sezonu zbog kojeg su »tek« na četvrtom mjestu, no na Vlačinama bi moglo biti jako teško.


Velebit u svojem Benkovcu dočekuje Zlatnu luku u dvoboju gdje obje momčadi žele izaći iz negativnog niza od dva poraza zaredom. Pretposljednja Polača ima iznimno težak zadatak na svojim Bićinama na kojima dočekuje Sabunjar. Dalmatinac na svojem travnjaku očekuje Abecedu sporta, dok Galovac ima vjerojatno najlakši zadatak u ovom kolu. On na svojem travnjaku igra protiv posljednjeplasiraneg Zemunika.




Utakmica Dragovoljac i Nove Zore zakazan je za 17. travnja.