Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

'PERIJA' SE VRATIO U HAJDUK

Eurogol do eurogola! Izabrali smo top 10 najljepših golova u karijeri Ivana Perišića

Autor: Robert Hrkać

20.01.2024. 09:58
Eurogol do eurogola! Izabrali smo top 10 najljepših golova u karijeri Ivana Perišića

Foto: Reuters



Vijest o transferu Ivana Perišića u Hajduk odjeknula je kao ‘bomba’. ‘Perija’ je karijeru počeo u splitskom klubu, gdje je prošao sve mlađe uzrasne kategorije, ali nikad nije zaigrao za seniore. U ljeto 2006. godine otišao je u francuski Sochaux, a svoj prvi službeni profesionalni nastup zabilježio je u dresu belgijskog Roeselarea, gdje je bio na posudbi. Potom je otišao u Club Brugge, odakle je počeo njegov streloviti karijerni uzlet.


U Bruggeu je postao najbolji strijelac belgijske lige što je privuklo pozornost brojnih europskih klubova, pa tako i Borussije Dortmund koja ga je angažirala 2011. No u Dortmundu je većinom bio pretplaćen na ulaske s klupe, pa je dvije godine kasnije promijenio sredinu.


Došao je u Wolfsburg, a fantastičnim igrama u ‘Vučjem čoporu’ osigurao si je transfer u Inter, gdje je praktički postao legenda kluba. S Nerazzurrima je osvojio Serie A, Coppa Italiu i talijanski Superkup, a u međuvremenu je jednu sezonu proveo na posudbi u Bayernu s kojim je osvojio trostruku krunu (prvenstvo, kup i Ligu prvaka). Zaigrao je Ivan i u najjačoj ligi svijeta, u Premier ligi, a navijači Spursa s visokim ocjenama gradiraju njegov ‘spell’ u Sjevernom Londonu.




S hrvatskom nogometnom reprezentacijom je pak pisao povijest u Rusiji i Katru, a po mnogima je bio naš najbolji pojedinac na prvenstvima u Brazilu i Francuskoj. O karijeri Ivana Perišića možemo pisati danima, no za vas smo odlučiti izabrati top 10 njegovih najljepših golova u karijeri.


IVANOVIH TOP 10 


10. Perišić v Bologna, Serie A


9. Perišić v Japan, SP 2022.


8. Perišić v Francuska, SP 2018.


7. Perišić v Juventus, Coppa Italia 2022.


6. Perišić v Češka, Euro 2021.


5. Perišić v HSV, Bundesliga


4. Perišić v Kamerun, SP 2014.


3. Perišić v SPAL, Serie A


2. Perišić v Hanover, Bundesliga


1. Perišić v Arsenal, Liga prvaka