Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HRVATSKI NAPADAČ

Budimir ostaje u Osasuni unatoč interesu iz S. Arabije

Autor: Hina

26.01.2024. 18:46
Budimir ostaje u Osasuni unatoč interesu iz S. Arabije

Foto: Getty Images



Španjolski mediji izvijestili su da su tri nogometna kluba iz Saudijske Arabije zainteresirana za hrvatskog reprezentativnog napadača Antu Budimira (32), a njegova Osasuna je poručila da joj je on “jako važan” pa ga ne namjerava pustiti dođe li neka ponuda.


Novine Diario de noticias de Navarra, iz grada Pamplone, od kuda je i prvoligaš Osasuna, navele su kako su interes za njim pokazala tri hrvatska trenera iz Saudijske Arabije: Igor Bišćan trener Al-Shababa, Slaven Bilić na klupi Al-Fateha i Igor Jovićević trener Al-Raeda. Novine AS su samo navele da postoji interes iz Saudijske Arabije ne navodeći imena.


“Moguće je da postoji interes, ne znam. Možda bi ga oni htjeli dovesti, ali to doista ne znam”, rekao je Hini dužnosnik Osasune.




“U klub nije došla niti jedna ponuda, barem zasad”, dodao je.


Zimski prijelazni rok traje još pet dana, do 31. siječnja.


Bišćan, Bilić i Jovićević nisu bili dostupni Hini za trenutni komentar.


Osasunin dužnosnik ističe da “nema ništa” od odlaska Budimira koji je ove sezone u 25 utakmica zabio 10 golova i upisao tri asistencije.


“Čini se da Ante ne želi nigdje otići, a mi također ne želimo da ode. On nam je jako važan igrač”, izjavio je dužnosnik.


Osasuna je prije tri mjeseca produžila ugovor s Budimirom do 30. lipnja 2027.


U njegovom ugovoru je klauzula prema kojoj može otići, ako netko uplati 20 milijuna eura, izvijestila je Osasuna u listopadu. Njegova tržišna cijena je pet milijuna eura, podatak je specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.


Budimir je zadovoljan u Osasuni gdje igra u udarnoj postavi, dobro se osjeća i trenira pa nije razgovarao sa zastupnikom oko navodnog interesa iz Saudijske Arabije. Trenutno je najbolje ocijenjeni igrač Osasune u ovoj sezoni prema ocjenama novinara koji izvještavaju u Španjolskoj o tom klubu.


Diario de noticias de Navarra i AS navode kako je “sretan u klubu” te da bi, s obzirom na formu, mogao ove sezone srušiti vlastiti rekord u Primeri po broju postignutih golova. Kada je 2020. igrao za Mallorcu postigao je 13 golova u jednoj sezoni.


Osasuna zauzima 11. mjesto među 20 kubova prve španjolske lige.


“Crveni” iz Pamplone su lani igrali u finalu Kupa gdje ih je s 2-1 pobijedio Real Madrid. U ovoj sezoni su igrali u pretkolu Konferencijske lige, što im je bio prvi nastup u nekom od europskih natjecanja nakon 16 godina.