ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kvalifikacije za Oi

Brazilci se porazom od Argentine oprostili od obrane naslova olimpijskog pobjednika

Autor: Hina

12.02.2024. 07:00
Brazilci se porazom od Argentine oprostili od obrane naslova olimpijskog pobjednika

Foto: Foto REUTERS

Argentina je natjecanje u završnoj skupini okončala na drugom mjestu s pet bodova, dok je Brazil ostao treći s tri boda



Brazilska muška nogometna reprezentacija neće braniti naslov olimpijskog pobjednika ovoga ljeta u Parizu, u odlučujućem susretu posljednjeg, 3. kola završne skupine južnoameričkog kvalifikacijskog turnira koji se igra u Venezueli Brazil je izgubio sa 0-1 (0-0) od svog najvećeg rivala Argentine.


Jedini pogodak za argentinsku U-23 reprezentaciju, koju vodi Javier Mascherano, postigao je Luciano Gondou u 77. minuti.


Argentina je natjecanje u završnoj skupini okončala na drugom mjestu s pet bodova, dok je Brazil ostao treći s tri boda.




Uz Argentinu, južnoamerički predstavnik na Olimpijskim igrama u Parizu bit će Paragvaj koji je u posljednjoj utakmici turnira svladao domaćina Venezuelu sa 2-0 (0-0) te tako osvojio prvo mjesto sa sedam bodova. Venezuela je, pak, ostala posljednja u skupini s bodom.


Uz zlato osvojeno prije tri godine u Tokiju, Brazil je osvojio i zlato na svom terenu 2016. godine u Rio de Janeiru, a ovo je prvi put još od 2004. godine kako se nije kvalificirao za OI. Argentina je, pak, osvajala naslov olimpijskog pobjednika u nogometu u Ateni 2004. i Pekingu 2008.