Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kvalifikacije

Dani Olmo strijelac u pobjedi Španjolske, Švicarska uvjerljiva u Novom Sadu

Autor: Hina

25.03.2023. 23:47
Dani Olmo strijelac u pobjedi Španjolske, Švicarska uvjerljiva u Novom Sadu

Foto: Foto REUTERS

Španjolsku je u vodstvo u ranoj fazi utakmice u Malagi doveo Dani Olmo (13) koji se odlično snašao pred suparničkim golom, da bi pobjedu s dva gola u završnici potvrdio 32-godišnji debitant Joselu (84, 85)



ZAGREB Španjolska nogometna reprezentacija u prvoj je utakmici pod vodstvom novog izbornika Luisa de la Fuentea uvjerljivo svladala Norvešku sa 3-0 (1-0) u susretu skupine A kvalifikacija za EURO 2024.


Španjolsku je u vodstvo u ranoj fazi utakmice u Malagi doveo Dani Olmo (13) koji se odlično snašao pred suparničkim golom, da bi pobjedu s dva gola u završnici potvrdio 32-godišnji debitant Joselu (84, 85). On je u igru ušao u 81. minuti, tri minute potom je glavom odlično reagirao na ubačaj Ruiza, dok je samo minutu kasnije još jedan odbijanac pospremio u mrežu.


Ranije u subotu je Škotska na Hampden Parku u Glasgowu svladala Cipar sa 3-0 (1-0). Prvi pogodak postigao je John McGinn (21) pravodobnim ulaskom na drugu vratnicu nakon ubacivanja Robertsona, dok je konačni rezultat postavio Scott McTominay (87, 90+3) s dva gola pred kraj dvoboja. Prvo mu je Dykes glavom spustio loptu, a onda ga je lijepom asistencijom uposlio i kapetan Robertson koji je tako ostvario dva dodavanja za pogodak.




Susret u Glasgowu sudila je hrvatska postava. Glavni djelitelj pravde bio je Duje Strukan, linijski suci Bojan Zobenica i Alen Jakšić, četvrti sudac Igor Pajač, a za VAR su bili zaduženi Ivan Bebek i Fran Jović.


Rumunjska je u susretu skupine I kao gost očekivano nadigrala Andoru sa 2-0 (1-0) golovima Mana (35) i Alibeca (50).


Uvjerljiva je ranije u subotu u toj skupini bila Švicarska koja je kao gost u Novom Sadu svladala Bjelorusiju sa 5-0 (3-0). Briljirao je u prvom poluvremenu Renato Steffen (4, 17, 29) koji je postigao “hat trick” u prvih pola sata, da bi se u nastavku u strijelce još upisali Xhaka (62) i Amdouni (65). Izrael i Kosovo su u Tel Avivu igrali 1-1 (0-1).


Gosti su poveli autogolom domaćeg kapetana Dase (36-ag) koji je nespretnom reakcijom u vlastitu mrežu pospremio povratnu loptu Rashice. Rashica je i u 49. minuti nadmudrio Dasu te postigao još jedan gol za Kosovo no on je poništen zbog navodnog prekršaja kosovskog napadača nakon pegleda snimke. Na konačnih 1-1 poravnao je Peretz (56).