Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP u Kataru

Bivši predsjednik FIFA-e tvrdi da je organizacija Mundijala u Kataru velika pogreška: "Nogomet i SP su preveliki za nju"

Autor: Hina

08.11.2022. 12:45
Bivši predsjednik FIFA-e tvrdi da je organizacija Mundijala u Kataru velika pogreška:

Foto: Sepp Blatter/Foto REUTERS

To je premala zemlja - rekao je BlatterZUERICH  Sepp Blatter, bivši predsjednik FIFA-e kada je Katar 2010. godine dobio pravo domaćina Svjetskog prvenstva 2022., rekao je za švicarske novine Tages Anzeiger da je “Katar je pogreška”, dodavši da je “izbor bio loš”.


“To je premala zemlja. Nogomet i Svjetsko prvenstvo su preveliki za nju”, rekao je Blatter o Katru, prvoj zemlji na Bliskom istoku koja je domaćin Mundijala.


Rekao je da je FIFA 2012. izmijenila kriterije koje je koristila za odabir zemalja domaćina u svjetlu zabrinutosti oko radnih uvjeta na gradilištima vezanim uz turnir u Katru.
“Od tada se uzimaju u obzir socijalni aspekti i ljudska prava”, rekao je.


Odluka o domaćinstvu Katra bila je obilježena kontroverzama, uključujući optužbe za korupciju i kršenje ljudskih prava, otkako je prvi put objavljena.


Blatter, koji je vodio FIFA-u 17 godina, također je bio upleten u optužbe za korupciju tijekom svog mandata. U lipnju ga je švicarski sud oslobodio prijevare, a tužitelji su uložili žalbu na presudu.


Švicarac je nakraju rekao da će turnir, koji počinje za manje od dva tjedna, gledati iz svog doma u Zürichu.