Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Australci objavili popis od 26 igrača za Mundijal, izbornik Graham Arnold pozvao je i bivšeg kapetana Lokomotive

Autor: Hina

08.11.2022. 10:06
Australci objavili popis od 26 igrača za Mundijal, izbornik Graham Arnold pozvao je i bivšeg kapetana Lokomotive

Foto: Fran Karačić/Foto PIXSELL

Australija će na SP-u Katru igrati u skupini D zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima, Danskom i Tunisom



SYDNEY  Izbornik australske nogometne reprezentacije Graham Arnold objavio je popis od 26 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar, a na listi putnika je i hrvatski nogometaš s australskom putovnicom Fran Karačić.


“U Katar idemo puni ponosa i vjere nakon četiri izazovne godine,” kazao je izbornik “Socceroosa”.


“Iza nas je jedinstvena i teška kvalifikacijska kampanja i sada stižemo u Katar s uzbudljivom momčadi koja će učiniti sve da Australija bude ponosna na svjetskoj sceni”, dodao je Arnold.




Vratar FC Kopenhagena Mathew Ryan bit će kapetan momčadi, a bit će to njegovo treće Svjetsko prvenstvo. Na listi putnika našao se i Fran Karačić. Ovaj 26-godišnji branič je rođen u Zagrebu, igrao je za Lokomotivu i Lučko, bio je član Dinama, a od prošle godine je član talijanske Brescije.


Po ocu i djedu ima australsko državljanstvo, a u dresu “Socceroosa” je upisao devet nastupa i postigao jedan gol.


Fran je došao u Lokomotivu 2012. godine sa 16 godina iz NK Kustošije, nakon kadetskog i juniorskog staža u Lokomotivi proveo je 2015. godine polusezonu na posudbi u Lučkom. Debitirao je za seniore Lokomotive u rujnu 2015. godine, ukupno je upisao 143 nastupa, postigao devet  golova i 20 asistencija. Fran je svojedobno nosio i kapetansku vrpcu, u bio je i dokapetan Lokomotive.


U veljači 2020. kupio ga je Dinamo, ali je ostao na posudbi u Lokomotivi iz koje je u siječnju prošle godine preselio u Bresiciju. Iako je Dinamo s Karačićem potpisao ugovor, Karačić za Dinamo nije odigrao niti jednu jedinu utakmicu.


“U protekle četiri godine za reprezentaciju su debitirala 32 igrača. Želim zahvaliti svakom igraču koji je pomogao momčadi na ovom putu. Pozvali smo 68 igrača tijekom kvalifikacijske kampanje i svaki od njih odigrao je ulogu u našem dolasku ovdje. Sastav našeg tima odražava australski multikulturalni krajolik. Naši dečki dolaze sa svih strana svijeta, svi imaju različita putovanja, ali nas spaja jedan dres,” rekao je Arnold.


Australija će na SP-u Katru igrati u skupini D zajedno sa svjetskim prvacima Francuzima, Danskom i Tunisom.


REPREZENTACIJA AUSTRALIJE


VRATARI: Mat Ryan (FC Copenhagen), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)


BRANIČI: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karačić (Brescia), Nathaniel Atkinson (Heart of Midlothian), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Heart of Midlothian), Joel King (Odense Boldklub)


VEZNI: Aaron Mooy (Celtic), Jackson Irvine (St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Heart of Midlothian), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)


NAPADAČI: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cadiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian).