ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Suđenje u tijeku

Bivšem predsjedniku Ankaragucua prijeti 13 godina zatvora zbog napada na suca

Autor: Hina

09.01.2024. 14:44
Bivšem predsjedniku Ankaragucua prijeti 13 godina zatvora zbog napada na suca

Foto: Foto REUTERS

Tijekom utorka Koca je pred sudom izrazio žal zbog napada na Halila Umuta MeleraISTANBUL Ukoliko bude proglašen krivim za sve optužbe s kojim ga se tereti Faruk Koca, donedavni predsjednik turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, mogao bi dobiti kaznu od 13 godina zatvora.


Tijekom utorka Koca je pred sudom izrazio žal zbog napada na Halila Umuta Melera, suca utakmice turske Superlig u kojoj su igrali Ankaragucu i Rizespor. Koca je po utrčavanju na travnjak, na samom kraju susreta, u glavu šakom udario suca koji je potom pao na teren te je doživio dodatni fizički napad od strane domaćih huligana koji su također utrčali na travnjak.


Tursko prvenstvo je zbog tog izgreda prekinuto na skoro dva tjedna, a napadnuti sudac je pretrpio umjerene ozljede glave.
Koca je u danima nakon incidenta napustio dužnost predsjednika Ankaragucua. Izrazio je žaljenje zbog napada, ali je i negirao kako je sucu Meleru prijetio smrću, za što je također optužen. Koca je odmah pritvoren i saslušan, ali je pušten na slobodu uz jamčevinu.


„To je bilo prvi put u životu da sam se upustio u fizički sukob, no dio optužbe nije točan. Nisam prijetio sucu Meleru da ću ga ubiti. Izrazio sam žaljenje zbog svog čina ranije, a i sada izražavam žaljenju na sudu“, rekao je Koca koji nastavak suđenja očekuje krajem veljače.