Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TRENER DINAMA

Bišćan: Svi trebamo raditi da se ovakve stvari više ne bi događale

Autor: Hina

14.08.2023. 17:37
Bišćan: Svi trebamo raditi da se ovakve stvari više ne bi događale

Foto: Igor Kralj/PIxsell



“Svi skupa trebamo izvući pouke, raditi i ponašati se tako da se ovakve stvari više ne bi događale”, rekao je Dinamov trener Igor Bišćan na konferenciji za medije uoči prvog dvoboja 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv atenskog AEK-a, koji je na rasporedu u utorak (20 sati) na maksimirskom stadionu.


Bišćan je prije novinarskih pitanja uputio sućut obitelji i bližnjima poginulog grčkog navijača koji je bio žrtva prošlotjednog žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina ispred AEK-ovog stadiona u Ateni te poručio da suosjeća sa svima koji su “doživjeli neke negativne posljedice, po sebe ili po svoje bližnje”.


Iako je bilo rečeno da će odgovarati samo na pitanja koja se odnose na predstojeću utakmicu, Bišćan nije mogao izbjeći odgovor na pitanje je li mu ovo, s obzirom na okolnosti, najteža utakmica u karijeri.




“Sigurno da je. Nema uopće govora o tome, ovo se dešava jednom u tko zna koliko vremena, ne samo u karijeri mene kao trenera, nego u funkcioniraju bilo kojeg kluba. Situacija je zaista složena i drugačija, ali, nažalost, sad po tom pitanju ne možemo ništa napraviti nego se spremiti najbolje što možemo i pokušati postići što je moguće bolji rezultat”, rekao je Bišćan.


Psihološka priprema igrača je uvijek važna, ali je u ovakvim okolnostima dobila još više na važnosti.


“Sigurno da je to bitno. Normalno da smo pokušali dečke izolirati što je moguće više od cijele te teme, jer zaista ne možemo mi tu puno u vezi toga napraviti, možemo se samo opterećivati s onim na što ne možemo utjecati, a to nam opet oduzima koncentraciju na ono što je nama najvažnije, a to je teren.”


No, suparnici su vjerojatno bili još izloženiji pritisku koji donosi ovaj dvoboj, nakon tragičnih događaja koji su se odigrali prije tjedan dana u Ateni.


“Teško je to procijeniti, jer svaka osoba je priča za sebe. Mi moramo se koncentrirati na ono što treba raditi na terenu. Jako je ozbiljna momčad ispred nas, ali sam siguran da ni oni nisu bili presretni sa ždrijebom. Vidjet ćemo već sutra oprilike koji je to odnos snaga pa ćemo biti nešto pametniji za uzvrat. Tragedija je zaista velika. Samo možemo zamisliti kako bi bilo da se nešto tako desi kod nas, kako bi mi to još puno intenzivnije doživjeli. Nažalost, sigurno će u određenoj mjeri utjecati na sve ono što se zbiva na terenu i oko njega. Jedino što mogu reći je da trebamo izvući pouku i napraviti se da se takve stvari više nikad ne dešavaju.”


Dinamo se u normalnim okolnostima trebao pripremati za uzvrat. No, nakon što je atenska utakmica odgođena, Dinamo će u Maksimiru morati tražiti prednost za uzvrat u Ateni koji je na rasporedu 19. kolovoza.


“Nismo mogli utjecati na te stvari. Sigurno da prije ždrijeba uvijek priželjkuješ da drugu utakmicu igraš kod kuće. Ne znam je li to ostavština iz onih vremena kad je gol u gostima vrijedio dva. To ti možda otvara malo više nekakvih mogućnosti u pripremi prije utakmice, u kalkulaciji, ali sad je ovako kako je. Znamo šta nas čeka u Grčkoj, da se ne lažemo, tako da moramo napraviti sve da sutra postignemo što je moguće bolji rezultat”, zaključio je Dinamov trener.


Što se njegove momčadi tiče, određenih zdravstvenih problema je imao Martin Baturina te nekolicina drugih igrača koje Bišćan nije želio imenovati.


“Baturina je imao temperaturu prekjučer pa smo ga malo poštedili. On bi trebao biti u redu. Imamo još neke sitne probleme s određenim igračima, ali ne bih o imenima iz razumljivih razloga. Vjerujem da će svi biti dobro.”