Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

1. ŽNL

Bibinjci napadaju, Privlačani brane vrh

Autor: Alen Plahinek

04.11.2023. 12:41
Bibinjci napadaju, Privlačani brane vrh

Foto: Mate Komina



Ono što se čekalo cijeli tjedan sutra od 14:30 sati, će se i ostvariti, u Bibinje stiže Sabunjar. Dvoboj je to 9. kola dvije vodeće momčadi Prve županijske nogometne lige. Oba sastava izgledaju dominantno, o čemu najbolje govori i podatak da su ove dvije momčadi zajednički upisale, tek jedan poraz ove sezone i to Bibinjci (u prvom kolu protiv Abecede), a nisu »ludi« ni za remijima. Oba sastava upisali su tek jedan u osam kola. Trener domaće momčadi, Damir Čačić najavio je susret.


– Nadam se da će biti dobro vrijeme i dobar teren jer sigurno će biti teška utakmica. Sabunjar je jako dobar protivnik, no i mi smo ozbiljna momčad. Ne poznajem ih dovoljno da bih mogao jasno reći koje su im slabosti u igri, no s obzirom na rezultate, igrače i trenera koji ih vodi sigurno su odlična momčad i imaju visoke ambicije ove sezone. Spremni smo, samopouzdanje nam je na visokoj razini – poručio je Čačić, te se dotakao svojeg najboljeg strijelca, Nina Jurjevića Adžića, koji je ujedno i prva »kopačka« lige s 15 pogodaka.


– Nino radi sve one što igrač na njegovoj poziciji mora raditi, realizira sve što momčad radi i takav nam je potreban i u ovom susretu. S obzirom na razinu i značaj za našu momčad koju je pokazao, sada se već imaju određena očekivanja njegovih nastupa i forme. Fizički je spreman kao i cijela momčad.




Od »ostatka svijeta« posebno se ističe dvoboj treće i četvrte momčadi lige, Pakoštana i Dalmatinca, koji imaju isti broj bodova. Pakoštanci u susret ulaze u boljoj formi, s dvije vezane pobjede, dok je momčad iz Crnog u svojem zadnjem susretu s minimalnih 1:0 poražena od Bibinjaca. Petoplasirani Hajduk iz Pridrage gostuje na Višnjiku kod Abecede, koja je nakon nekoliko poraza u svojem posljednjem susretu došla do pobjede, a prošlog tjedna njihov susret u Sukošanu protiv Zlatne luke je otkazan. Pretposljednja Polača na svojem terenu dočekuje Velebit iz Benkovca, Nova zora je domaćin Zlatnoj luci, dok će posljedni Zemunik izaći na megdan Škabrnji ‘91. Ono što bi svakako moglo još »upasti u oko« je susret sedme i osme momčadi, Galovca i Dragovoljca. Nakon uspješnog početka sezone Galovčani su posustali unatrag posljednja tri kola u kojima su stigla tri poraza. Dragovoljac pak je u posljednja tri vikenda upisao sve što je moguće, pobjedu, remi i poraz.


Subota (14:30 sati): Abeceda ZDC – Hajduk. Nedjelja (14:30): Polača – Velebit, Nova Zora – Zlatna luka, Zemunik – Škabrnja ‘91., Bibinje – Sabunjar, Pakoštane – Dalmatinac, Galovac – Dragovoljac.