ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

La Liga

Barcelona kiksala u Madridu kod Raya

Autor: Hina

27.04.2023. 10:31
Barcelona kiksala u Madridu kod Raya

Foto: Reuters



Nogometaši Rayo Vallecana napravili su iznenađenje svladavši pred svojim navijačima vodeću Barcelonu sa 2-1 (1-0) u utakmici 31. kola španjolske LaLige.


Momčad iz Madrida se tako pridružila Realu i Almeriji, jedinim momčadima koje su u prvih 30 kola španjolskog prvenstva uspjele pobijediti katalonsku momčad. Alvaro Garcia je u 19. minuti doveo Rayo Vallecano u vodstvo, da bi njegov prezimenjak Fran Garcia povećao prednost domaćih na 2-0 u 53. minuti. Robert Lewandowski je u 83. minuti samo uspio ublažiti poraz Barcelone.


Rayo Vallecano je došao do 11. pobjede u sezoni i sa 43 boda zasjeo na osmo mjesto.




Katalonci su zahvaljući porazu Reala u Gironi ostali 11 bodova ispred najvećeg suparnika za naslov. Barcelona je na 76, Real Madrid na 65, a Atletico Madrid na 63 boda, nakon što je pred svojim navijačima svladao Mallorcu sa 3-1.


Svoj četvrti prvenstveni nastup u ovoj sezoni ubilježio je Ivo Grbić. Hrvatski vratar je zamijenio ozlijeđenog Slovenca Jana Oblaka. Mallorca je povela u 20. minuti pogotkom Matije Nastasića nakon udarca iz kuta, pri čemu je Grbić bio nemoćan, jer je lopta prošla između trojice njegovih suigrača na prvoj vratnici, da bi je srpski reprezentativac dočekao usamljen na drugoj vratnici i poslao u mrežu iz neposredne blizine.


Preokret domaće momčadi pokrenuo je Rodrigo de Paul pogotkom u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog dijela. Alvaro Morata je u 47. minuti doveo Atletico u vodstvo, a konačnih 3-1 postavio je Yannick Carrasco u 77. minuti.


Celta je u Vigu svladala već otpisani Elche s mršavih 1-0. Za tri boda, koja Celti donose mir uoči završnih sedam prvenstvenih kola, zaslužan je ganski branič Joseph Aidoo strijelac pogotka u 90. minuti utakmice.


Momčad iz Viga je sa 39 bodova privremeno zasjela na 12. mjesto, dok je Elche doživio 22. poraz u ovoj sezoni i ostao na samo 13 bodova.


Veliku gostujuću pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je Almeria koja je na gostovanju u Madridu svladala Getafe sa 2-1. Dvostruki strijelac za goste bio je kolumbijski napadač Luis Suarez, a Borja Mayoral je u 71. minuti samo ublažio poraz Getafea. Domaći su drugo poluvrijeme odigrali s desetoricom igrača, jer je na kraju prvog poluvremena isključen branič Djene.


Almeria je s 33 boda skočila na 15. mjesto, a Getafe je s 31 bodom pao na 17. poziciju.