Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Pojačanje

Barcelona dovela 18-godišnjeg Brazilca koji je već debitirao za A reprezentaciju

Autor: Hina

27.12.2023. 14:46
Barcelona dovela 18-godišnjeg Brazilca koji je već debitirao za A reprezentaciju

Foto: Vitor Roque/Foto Facebook FC Barcelona

Odštetna klauzula, koja je obvezni dio ugovora nogometaša koji igraju u španjolskim klubovima, postavljena je na 500 milijuna eura, stoji u Barceloninom priopćenju



ZAGREB Brazilski 18-godišnji napadač Vitor Roque stigao je u srijedu u Barcelonu, gdje će s istoimenim nogometnim velikanom potpisati ugovor do 30. lipnja 2031., priopćili su iz katalonskog kluba.


Odštetna klauzula, koja je obvezni dio ugovora nogometaša koji igraju u španjolskim klubovima, postavljena je na 500 milijuna eura, stoji u Barceloninom priopćenju.


Vitor Roque u Barcelonu dolazi iz brazilskog prvoligaša Athletico Paranaensea u koji je prije 20 mjeseci stigao iz Cruzeira.




Za Athletico je odigrao 54 utakmice u brazilskom prvenstvu i postigao 17 pogodaka, dok se u 15 nastupa u Copi Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige prvaka, šest puta upisao u strijelce.


Iako će u veljači navršiti tek 19 godina, daroviti napadač je već debitirao za seniorsku brazilsku reprezentaciju, odigravši u ožujku ove godine 25 minuta u prijateljskom dvoboju protiv Maroka.