Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prijelazni rok

Argentinski napadač i aktualni prvak svijeta vraća se u klub u kojem je prije 16 godina započeo europsku karijeru

Autor: Hina

06.07.2023. 06:58
Argentinski napadač i aktualni prvak svijeta vraća se u klub u kojem je prije 16 godina započeo europsku karijeru

Foto: Angel Di Maria/Foto REUTERS

Di Maria je u Benficu stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s torinskim Juventusom



Argentinski napadač Angel Di Maria, koji je prošle godine s reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, ponovno će obući dres lisabonske Benfice, u kojoj je prije 16 godina započeo svoj profesionalni nogometni put na europskom tlu.


Di Maria je u Benficu stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s torinskim Juventusom, a prema pisanju portugalskih medija, 35-godišnji napadač je pristao na jednogodišnji ugovor.


Argentinac je 2007., kao 19-godišnjak, stigao u Benficu iz argentinskog Rosarija i zadržao se u Lisabonu do 2010., kad ga je kupio Real Madrid. U “Kraljevskom klubu” se zadržao četiri godine, osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i dva domaća Kupa, da bi 2014. preselio u Manchester United. Na Old Traffordu se zadržao samo godinu dana, da bi sljedećih sedam sezona proveo u dresu Paris Saint-Germaina s kojim je pet puta bio nacionalni prvak, a po četiri puta osvojio Kup Francuske i Liga kup.




U svom prvom boravku u Lisabonu odigrao je 121 utakmicu za Benficu i postigao 15 pogodaka. U dosadašnjih 18 profesionalnih sezona, igrajući za šest klubova, Di Maria je ostvario 717 nastupa i postigao 162 gola.