Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

VELIKI ARGENTINAC

Angel Di Maria vraća se u Benficu

Autor: R.H.

25.06.2023. 11:50
Angel Di Maria vraća se u Benficu

Foto: Reuters



Argentinski krilni napadač Angel Di Maria vraća se u Benficu, klub u kojem je nastupao od 2007. do 2010. godine, upisavši 124 nastupa i 15 pogodaka. Tu je vijest na svojim društvenim mrežama objavio pouzdani talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano.





Di Maria je karijeru počeo u Rosario Centralu, gdje je sjajnim igrama privukao pozornost europskih skauta. Prva njegova destinacija na Starom kontinentu bila je Benfica, a Lisabonu je proveo tri uspješne sezone. Potom je uslijedio transfer u madridski Real, a s Kraljevskim klubom je osvojio La Ligu, dva Copa del Reya, Ligu prvaka te španjolski i europski Superkup.


Real ga je u ljeto 2014. prodao u Manchester United 59.7 milijuna funti, ali se na Old Traffordu nije snašao. U dresu Crvenih Vragova odigrao je samo jednu sezonu da bi onda otišao u PSG, s kojim je osvojio sve osim europskog trofeja.


Nakon sedam sezona provedenih u francuskoj prijestolnici odlazi u Juventus, ali unatoč vrlo dobroj prošlogodišnjoj sezoni u Torinu, odlučio se na povratak u Portugal.


S Argentinom je osvojio Copa Americu 2021. i Svjetsko prvenstvo 2022., a bio je strijelac u oba velika finala koja su donijela zlato Albicelesteu (protiv Brazila u Brazilu, protiv Francuske u Kataru).