Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ostaje u Pamploni

Ante Budimir produžio ugovor s Osasunom na još dvije godine

Autor: Hina

10.10.2023. 14:16
Ante Budimir produžio ugovor s Osasunom na još dvije godine

Foto: Ante Budimir/Foto REUTERS

Budimir će moći otići prije isteka ugovora, ako neki klub uplati Osasuni 20 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula



Hrvatski 32-godišnji nogometni reprezentativac Ante Budimir produžio je ugovor sa španjolskim prvoligašem Osasunom za dodatne dvije sezone, do 30. lipnja 2027., izvijestio je klub iz Pamplone.


Budimir će moći otići prije isteka ugovora, ako neki klub uplati Osasuni 20 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula, navedeno je u priopćenju.


Napadač koji je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju u prosincu na Svjetskom prvenstvu u Katru, igra svoju četvrtu sezonu u Osasuni. Prijašnji ugovor mu je vrijedio do 30. lipnja 2025.




Budimir je s 32 pogotka treći strijelac među strancima u povijesti Osasune. Uspješnji od njega bili su samo bivši australski napadač John Aloisi, koji je zatresao mrežu 34 puta, te Poljak Jan Urban s 58 golova, podatak je koji je iznio sportski dnevnik Mundo Deportivo.


Osasuna, koja je lani zauzela 7. mjesto u španjolskom prvenstvu, trenutačno se nalazi na 12. poziciji među 20 klubova Primere.