Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Stručna pomoć

Ajax je u najvećoj krizi u posljednjem desetljeću, angažirali su bivšeg trenera u svojstvu klupskog savjetnika

Autor: Hina

04.10.2023. 08:32
Ajax je u najvećoj krizi u posljednjem desetljeću, angažirali su bivšeg trenera u svojstvu klupskog savjetnika

Foto: Louis van Gaal/Foto REUTERS

Van Gaal (72), koji je prošle godine objavio da boluje od raka prostate, savjetovat će Ajax o nogometnim pitanjimaAMSTERDAM Bivši nizozemski izbornik Louis van Gaal vratit će se u Ajax u ulozi savjetnika, objavio je u utorak klub iz Amsterdama, koji proživljava svoju najgoru sezonu u desetljećima.


Van Gaal (72), koji je prošle godine objavio da boluje od raka prostate, savjetovat će Ajax o nogometnim pitanjima.


S Ajaxom je osvojio UEFA Ligu prvaka 1995.
“Želio bih pomoći Ajaxu. Moj se život uglavnom odvija u Portugalu i to se dobro kombinira s ovom ulogom vanjskog savjetnika,” rekao je Van Gaal.
Nekoć velikan europskog nogometa, Ajax Amsterdam sada je utonuo u jednu od najozbiljnijih kriza u svojoj 123-godišnjoj povijesti, s petnaestim mjestom u ligi, smijenjenim trenerima i bijesnim navijačima.


“Louis van Gaal poznat je kao jedan od najuspješnijih klupskih menadžera svih vremena, s više od dvadeset nacionalnih i međunarodnih nagrada”, priopćio je klub.
Treba se vratiti u financijsku godinu 1964./1965., kada se ikona Johan Cruyff tek pridružio mladoj momčadi Ajaxa, kako bismo pronašli lošiji početak sezone za klub.


Feyenoord Rotterdam je prošli tjedan pobijedio Ajax 4-0 u “Klassiekeru” koji je morao biti završen iza zatvorenih vrata nakon bacanja vatrometa i dimnih bombi od strane navijača Ajacida.


Dok je Ajax prošle nedjelje smijenio svog nogometnog direktora Svena Mislintata, klub je u srijedu najavio odlazak predsjednika svog nadzornog odbora Piera Eringe.