Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Leo Šarić

Nismo nigdje kiksali, ali smo mogli bolje

Autor: Alen Plahinek

01.12.2023. 10:38
Nismo nigdje kiksali, ali smo mogli bolje

Foto: Luka Jeličić



Pokerom golova u mreži Sloge iz Mravinaca, nogometaši Primorca iz Biograda u srijedu navečer su završili jesensku polusezonu u 3.NL-jug. Upisali su Biograjci osam pobjeda, četiri remija i tri poraza, što ih je smjestilo na četvrto mjesto lige, samo četiri boda od jesenskog prvaka Zadra.


– Nije loše, zadovoljan sam, ali je moglo i bolje. Imamo kvalitetnu momčad, atmosfera je dobra, logistika je na visokoj razini, kada se sve to zbroji siguran sam da smo među najboljima u ligi. Dečki su vrijedni, odgovorni na i izvan terena, prisutni na treninzima. Sve u svemu mora bolje, mislim da se vidi da konstantno radimo, generalno kao klub – započeo je Leo Šarić, trener, direktor, ukratko rečeno »Katica za sve« u klubu iz Biograda.


Teški tereni


Iako nisu tamo gdje su željeli biti, na vrhu, Šarić je zadovoljan pristupom na svim utakmicama.




– Teško mi je izdvojiti neki kiks. Možda na Klisu protiv Uskoka nismo dobro ušli u utakmicu, ali čak nije problem bio toliko do nas, koliko je utjecao loš teren. Generalno gledajući, kako je u zadnje vrijeme palo puno kiše, tereni diljem Dalmacije su prilično natopljeni i teški za igru. U Metkoviću je, recimo, bilo dosta dobro jer tamo »čak« ima i trave, nije samo blato. Kada je natopljeno i blatnjavo, teško je bilo što igrati. I kod nas je bilo nekih problemčića, ali napravili smo dobru drenažu, tako da u puno manjoj mjeri, nego u ostatku lige.


Šarićevu momčad krasi zajedništvo starijih i mlađih igrača, odnosno iskusniji i ne iskusnijih.


– Imamo 18,19 igrača koji imaju kvalitetu za ovaj rang. Liga je izjednačena, mi smo četvrti s četiri boda manje od prvog Zadra. S dvije pobjede probijete se na prvo mjesto, a s dva poraza padate u sredinu lige, što je zanimljivo – rekao je Šarić te se osvrnuo na svoje momke.



– Imamo pet-šest igrača, koji su nekoliko godina zajedno i dobro se poznaju. Imaju kvalitetu, kemiju na terenu i to funkcionira. Pridružili smo im nekoliko mlađih igrača gladnih uspjeha, igre i dokazivanja. Volim agresivan nogomet, slažem zahtjevne treninge, volim kad igrač nema tri dodira, nego dva. Mladi grizu, uvijek pokušavam nešto novo s njima, potaknuti ih, makar i nekim, možda neprimjetnim, komplimentom na treningu.


Škola nogometa


Iako je seniorski sastav na zavidnoj razini, problem nastaje kada se »dotakne« u mlađe generacije.


– Zadnjih četiri do pet godina seniorski nogomet nam je dobar, cijelo vrijeme smo u vrhu, dovelo je to i ljude na tribine, a atmosfera u klubu i oko kluba je jako dobra. Sve to zahvaljujućim našim rezultatima i moramo samo tako nastaviti. Škola nogometa nam je slabija, na tome radimo da ju vratimo gdje je bila prije nekoliko godina kada smo parirali Zadru, Šibenika, pa čak i splitskom Hajduku. Okrenuli smo priču, otišlo je nekoliko trenera i pomalo se sve zajedno diže – rekao je Šarić.


Krajem listopada Primorac je ostao bez glavnog trenera, Dragana Blatnjaka, pa je njegovu ulogu preuzeo Šarić.


– Svi jako dobro znamo što Hajduk znači u Dalmaciji. Da bilo koga od nas netko pozove tamo, svatko bi na rukama otišao i to bez razmišljanja. Blatnjaku je Hajduk novi izazov, on je mlad trener, kod nas je radio jako dobro, bio je na vrhu lige. Ja sam već dugo s momčadi, tako da njegov odlazak nije jako utjecao. Kada se to događalo, zajednička odluka uprave bila da je da budem trener. Bilo je rečeno da ću voditi prvu utakmicu, pa hajde još jednu, rezultati su dobri i idemo prema tome da ostanem neko vrijeme. Ništa još nije službeno, sjest ćemo za stol za koji dan i vidjeti – zaključio je Šarić.



Šarić: Oršuliću skidam kapu


Trener Primorca ima samo riječi hvale za kolegu Marina Oršulića koji je sa Zadrom prvi na polusezoni.


– Pratim Zadar i poznajem ga jako dobro. Oršulić je doveo 12-13 mladih igrača, što je hrabro za ovu ligu. Ovdje treba imati iskustvo za igrati, međutim Zadar je očito iznimka. Prvi su s jako mladim dečkima, skidam im kapu za to. Općenito, nositi dres Zadra nikad nije lako, gledajući uvjete bolji su nego praktički kod svih ostalih i to ima učinka. Međutim, puno rada je iza njih da budu tu, gdje su i sportski im čestitam na uspjehu.