ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar Open

Nino Serdarušić i Matej Dodig osigurali drugo kolo

Autor: Alen Plahinek

19.03.2024. 19:18
Nino Serdarušić i Matej Dodig osigurali drugo kolo

Foto: Frane Hrabrov



Drugi dan ATP Challengera u Zadru, koji se igra na terenima u Punta Skali, bio je savršen za hrvatske predstavnike. Igrala su dvojica, Nino Serdarušić i Matej Dodig i obojica se plasirali u drugo kolo. Serdarušić je bez ikakvih problema svladao Francuza Martineaua sa 6:3 i 6:1 za svega sat i 13 minuta igra, dok je Dodigu, koji je u nedjelju osvojio Rovinj, Mišolić predao meč pri rezultatu 7:6 i 5:2 za Hrvata.


Skatov prošao Novaka nakon dva dana borbe. Prvi dan meč je prekinut zbog mraka prije 1:1 u trećem setu, a onda je ukupno taj set završio 6:1. Ovaj dvojac na terenu je jučer proveo svega 20-ak minuta.


Ispali Francuzi


Nakon što je prvog dana ispao Corentin Moutet, danas je nastavljena “francuska noćna mora”. Još je šest francuskih tenisača ispalo u prvom kolu turnira u Zadru. Guinardu je u prvom meču dana presudio Andreev sa 6:1 i 6:4 koji će u drugom kolu igrati protiv Dodiga. Francuza Taburu Travaglia je svladao s istim rezultatom, dok je Slovak Kovalik za kraj jučerašnjeg dana za 59 minuta igre “uništi” Furnessa sa 6:0 i 6:2. Serdarušić je bio bolji od Martineau, dok je Neumayer sa 6:3 i 6:2 preskočio prvu stepenicu zvao Erhard. Najbliže pobjedi od Francuza bio je Gea kojeg je nakon malo više od dva i pol sata pravog teniskog rata nadigrao Talijan Dala Valle. Nakon dominantnih predstava obojice tenisača, svakoga u jednom setu, ruke su se potpuno “skratile” u trećem i viđena su čak četiri uzastopna breaka sredinom treće dionice, a onda je peti break stigao za 6:4 Dalla Valle i prolazak u drugo kolo.


Prižmiću Forejtek




Najveća domaća uzdanica Dino Prižmić, koji je protutnjao prvim kolom, saznao je protivnika u drugom. Nakon Čeha Vrbenskog, očekuje ga drugi Čeh Forejtek. On je u susretu kvalifikanata u prvom kolu svladao Ukrajinca Krutykha sa 6:1, 5:7 i 6:2. Treći nositelj turnira, Mađar Zsombor Piros, koji je ujedno i prošlogodišnji finalist ovog turnira, nije imao težak posao protiv Poljaka Michalskog. Završilo je 7:6 i 6:2 za Mađara.


U drugo kolo plasirao se i Čeh Zdenek Kolar kojem je trebalo nešto malo manje od 2 i pol sata borbe protiv Talijana Bonadija (6:4, 6:7, 6:3) kako bi ušao u drugo kolo, gdje ga očekuje Serdarušić. Pobjedu je još upisao i Austrijanac Kopp protiv Talijana Maestrellija 6:2, 7:6.


Na sutrašnjem repretoaru su susreti drugog kola.