Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

trener zadarskog aresa

Nikola Marketin trener Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete

Autor: Portal ZL

23.06.2023. 11:11
Nikola Marketin trener Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete

Foto: BK Ares

Nikola Marketin magistar kineziologije smjer boks, krajem prošlog tjedna, 16. lipnja 2023. godine izabran je od strane Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza za trenera Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete na pet godina. Nikola je inače voditelj specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije, predavač na stručnom usavršavanju za trenere na Kineziološkom fakultetu u Splitu, trener u boksačkom klubu Ares iz Zadra s kojim je ovu godinu osvojio deset državnih medalja te posjeduje i certifikat IBE međunarodne boksačke organizacije.
Nikola je bio i izbornik mladih selekcija Hrvatske boksačke reprezentacije od 2018. do 2022. godine.
„Sretan sam zbog odluke Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza što su mi iskazali povjerenje da budem dio stručnog stožera naše mlade reprezentacije da ih kroz koordinaciju, praćenje i analiziranje uz njihove matične klubove motiviramo i unaprijedimo njihov rad uz kampove, pripreme i turnire.“ – kazao je policijski službenik Marketin te nadodao:
„Prvi kamp reprezentacije organiziramo u mjestu Mrkopalj u Gorskom Kotaru sredinom srpnja koji će biti odlična provjera za nadolazeće europsko prvenstvo koje će se održavati u Mariboru u kolovozu 2023. godine. Uživam u radu svog policijskog posla gdje mi je primarna zadaća treniranje i usavršavanje svojih kolega kao što to radim u boksačkoj dvorani. Policija i boks su moje veliko ostvarenje.“
Nikola je svoju policijsku karijeru započeo 2011. godine u Interventnoj jedinci policije te je od 2021. godine voditelj specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije. Svoje zadaće obavlja profesionalno i odgovorno, a za odlaske na natjecanja i treninge ima razumijevanje i punu podršku svojih rukovoditelja.
Organizirao je javnu tribinu „Boksom protiv nasilja“ koja je 2019. godine održana u Gradskoj vijećnici Grada Zadra kojom prilikom je pozvao djecu i mlade da svi zajedno dignu ruke za borbu protiv nasilja.
Bavljenje sportom ide ruku pod ruku s policijskom poslom, a bitno je za fizičko i mentalno zdravlje policijskih službenika i za lakše nošenje sa zahtjevnim radnim zadaćama.