Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prvenstvo Hrvatske

Niko Nevešćanin i Franko Šušić zlatni

Autor: Šime Ćurko

07.06.2023. 12:36
Niko Nevešćanin i Franko Šušić zlatni

Foto: GK Salto



Apsolutnim i slobodnim programom gimnastičara, te obaveznim programom gimnastičarki u dvorani Gradski vrt u Osijeku završili je Prvenstvo Hrvatske, na kojem su nastupili i članovi Gimnastičkog kluba Salto. Treneri i suci iz Salta na PH su bili: Alena Šimić, Gabriela Vrdoljak, Mikhail Panchenko, Ivan Zupčić i Josip Morožin. U apsolutnom programu u kategoriji kadeta Franko Šušić je postao novi prvak države u višeboju. Niko Nevešćanin je potvrdio da je preča njegova sprava. Prošlogodišnji prvak u mlađim juniorima ove godine je zlatni i u kategoriji juniora. Tomislav Pavić je osvojio srebro u kategoriji juniora na svojoj spravi konju s hvataljkama. Kod djevojaka najuspješnija je bila Greta Gašparović je u kategoriji juniorki osvojila srebro i broncu.


– Greta je na gredi odradila vježbu bez pada i po prvi put na toj spravi uzela medalju. Na preskoku je osvojila srebro, ali s razlikom od svega 0,016 bodova, što je jako mala razlika u gimnastici, prvi skok je bio izvrstan ali drugi skok ju je koštao zlata – rekao je trener Morožin.


Amelie Gašparović u slobodnom programu u kategoriji kadetkinja je osvojila srebrnu medalju. U istoj kategoriji Maša Karaga je osvojila sedmo mjesto. U univerzalnom programu nastupilo je pet članova Salta. U kategoriji U2, Leticia Šimićev je zauzela 15. mjesto, Zara Ćelica 17., Stella Gladović 20., Leona Atelj 24, a Melani Fatović 30. mjesto. Zadnji dan u obaveznom programu nastupila je Lora Paleka koja je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila 7. mjesto. Pravo malo iznenađenje je napravio Emanuel Brala koji je osvojio srebro u kategoriji kadeta.