Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

BUNDESLIGA

Niko Kovač ušao u pobjednički ritam, Bayern zasjeo na vodeće mjesto na tablici uz utakmicu više

Autor: Zadarski list

05.11.2022. 21:47
Niko Kovač ušao u pobjednički ritam, Bayern zasjeo na vodeće mjesto na tablici uz utakmicu više

Foto: Reuters



Uz utakmicu više od Union Berlina na prvo mjesto ljestvice Bundeslige došao je Bayern koji je ove subote, u dvoboju 13. kola, pobijedio Herthu u gostima 3-2.


Sva akcija zbila se u prvih 45 minuta. Do 38. minute sastav iz Munchena vodio je 3:0 preko Musiale i dva pogotka Choupa-Motinga. Do poluvremena Hertha je smanjila na 3:2 preko Lukebakia i Selkea. Rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme, ispostavilo se da je bio i konačni rezultat utakmice.


Niko Kovač ostvario je drugu pobjedu kao strateg Wolfsburga. “Vukovi” su danas, bez prevelike muke, na gostovanju u Mainzu pobijedili 3:0. Strijelci su bili Wimmer, Arnold i Baku. Naš Josip Brekalo nije zaigrao za Wolfsburg.




Borussia je na domaćem terenu u Dortmundu lako osvojila tri boda protiv Bochuma pobjedom 3-0. Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu kada je Borussia postigla sve pogotke. Dva je dao Moukoko, a jedan Reyna iz jedanaesterca.


Uspješan je gost bio Leipzig koji je slavio kod Hoffenheima 3-1. Igrač utakmice bio je francuski igrač Nkunku koji je zabio dva gola za goste. Priču je u 69. minuti golom za konačan rezultat zaključio Dani Olmo, a jedini je strijelac za domaći sastav bio Rutter. Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za Leipzig, dok je u 18. minuti u igru za Hoffenheim ušao Andrej Kramarić.


Tri boda je u gostima uhvatio i Eintracht koji je slavio kod Augsburga 2-1 premda je domaćin poveo u prvom napadu na utakmici, a strijelac je bio Berisha. No, u 13. je izjednačio Rode, a u 64. Knauff zabio za slavlje kluba iz Frankfurta. Kristijan Jakić je za momčad iz Frankfurta odigrao cijelu utakmicu, dok je Hrvoje Smolčić u igru ušao u 64. minuti.


Schalke je po sedmi puta zaredom izgubio, a sada su “krivci” za to igrači Werdera iz Bremena. Werder je pred svojim navijačima Fuellkruga i Duckscha pobijedio utakmicu i zasjeo na sedmo mjesto u ligi. Poraz je ublažio Draxler te definirao konačni rezultat utakmice, 2:1.


Sutra se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola:


Bayer Leverkusen- Union Berlin


Freiburg- Koln