Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

PREMIER LIGA

Newcastle razbio Chelsea, Gordon i Joelinton predvodili Svrake

Autor: Hina

25.11.2023. 18:36
Newcastle razbio Chelsea, Gordon i Joelinton predvodili Svrake

Foto: Reuters



Nogometaši Newcastle Uniteda u susretu su 13. kola englskog prvenstva na svom terenu svladali Chelsea sa 4-1 (1-1).


Prvo je poluvrijeme okončano rezultatom 1-1 nakon što je Isak (13) doveo domaće u vodstvo, a Sterling (23) poravnao, da bi odluka pala u samo jednoj minuti nastavka, odnosno nakon što su Lascalles (60) i Joelinton (61) pogađali za 3-1. Konačni je rezultat postavio Gordon (83).


Newcastle je sada šesti sa 23 boda, a Chelsea 10. sa 16.




U prvoj utakmici dana vodeći Manchester City i drugi Liverpool su igrali 1-1 (1-0). City je svoju bolju igru okrunio vodećim golom Haalanda (27) sredinom prvog poluvremena, udarac Norvežanina sa 15-ak metara bio je prejak za Allisona usprkos tomu što je brazilski vratar uspio dotaknuti loptu vršcima prstiju. Iako je City i u nastavku stalno prijetio povećanjem vodstva do njega nije stigao, a Liverpool je to kaznio izjednačujući pogotkom Alexander-Arnolda (80) koji je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio sam donji desni kut nemoćnog Edersona. Joško Gvardiol ostao je na klupi Cityja kod kojega u sastavu zbog ozljede nije bilo Matea Kovačića.


Vodeći City sada ima 29 bodova, a drugi Liverpool 28. To otvara priliku trećem Arsenalu, koji je na 27 bodova, da pobjedom na gostovanju kod Brentforda kasnije u subotu preuzme vrh.