Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Engleska

Newcastle izbacio Manchester City u Liga kupu, Gvardiol i Kovačić igrali od prve minute

Autor: Hina

27.09.2023. 23:39
Newcastle izbacio Manchester City u Liga kupu, Gvardiol i Kovačić igrali od prve minute

Foto: Foto REUTERS

Za City je cijeli susret igrao Joško Gvardiol dok je prve minute nakon oporavka od ozljede dobio Mateo Kovačić koji je na terenu proveo 68. minuta. Bio je to prvi poraz "Građana" nakon osam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima



Nogometaši Newcastle Uniteda izborili su plasman u osminu finala Liga kupa nakon što su na St James Parku pred 59.000 gledatelja pobijedili Manchester City s 1-0. Pogodak odluke zabio je Alexander Isak u 53. minuti utakmice.


Za City je cijeli susret igrao Joško Gvardiol dok je prve minute nakon oporavka od ozljede dobio Mateo Kovačić koji je na terenu proveo 68. minuta. Bio je to prvi poraz “Građana” nakon osam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.


Aktualni europski i engleski prvak, koji je nastupio bez Erlinga Haalanda, je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali nije uspio pronaći put do mreže “Svraka”. Domaćin je u prvih 45 minuta imao samo jednu priliku, ali je udarac Jacoba Murphyja je obranio Stefan Ortega.




Newcastle je u nastavak krenuo daleko agresivnije i domaćin je u 53. minuti stigao do vodstva golom Alexandera Isaka. Veliki dio posla je obavio Joelinton koji je ubacio s desne strane, lopta je prošla kroz kazneni prostor do Isaka na drugoj vratnici kojem nije bilo teško zabiti. Citty je u nastavku susreta pritisnuo, ali nije uspio probiti obranu domaćeg sastava.


Plasman u osminu finala izborili su i Liverpool, Arsenal, te Chelsea.


Liverpool je preokretom sa 3-1 pobijedio Leicester City. Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Kaseya McAteera i do poluvremena su obranili vodstvo. U nastavku su “Redsi” stisnuli gas i s tri gola okrenuli rezultat. Strijelci su bili Cody Gakpo (48), Dominik Szoboszlai (70) i Diogo Jota (89).


Arsenal je na gostovanju pobijedio Brentford sa 1-0 golom Reissa Nelsona u osmoj minuti, a identičnim rezultatom je Chelsea slavio protiv Brightona. Pogodak je postigao Nicolas Jackson u 50. minuti.