Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Englesko nogometno prvenstvo

Arsenal doživio težak domaći poraz, Brighton šokirao Etihad i olakšao Manchester Cityju put do naslova

Autor: Hina

14.05.2023. 19:48
Arsenal doživio težak domaći poraz, Brighton šokirao Etihad i olakšao Manchester Cityju put do naslova

Foto: Gabriel (Arsenal) i Alexis Mac Allister (Brighton)/Foto REUTERS

Kako Arsenal do kraja sezone ima za odigrati još dvije utakmice, Cityju je za osvajanje devetog nalsova prvaka Engleske, a trećeg zaredom potrebna još samo jedna pobjeda u tri nastupa



LONDON U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton and Hove Albion je kao gost svladao Arsenal sa 3-0 (0-0), a tim porazom domaći sastav se praktički oprostio od sna o osvajanju naslova prvaka.


Gosti iz Brightona poveli su nakon kombinacije Ekvadoraca, Estupinan je u 51. minuti ubacio, a nečuvani Enciso glavom pogodio mrežu. Pitanje pobjednika riješio je Undav u 86. minuti nakon što se do njega odbila lopta od sunarodnjaka Grossa, da bi konačni rezultat postavio Estupinan u šestoj minuti sudačke nadoknade.


Ovom pobjedom Brighton je skočio na šesto mjesto ljestvice sa 58 bodova, jednim više od sedmog Tottenham Hotspura i osme Aston Ville, a usto ima i dvije utakmice manje odigrane te je nadomak plasmana u eurokupove sljedeće sezone.




S druge strane, drugoplasirani Arsenal je ostao na 81 bodu, četiri manje uz utakmicu više odigranu od vodećeg Manchester Cityja koji je ranije u nedjelju sa 3-0 (2-0) kao gost svladao Everton na Goodison Parku. Briljirao je kapetan “građana” Ilkay Gundogan koji je postigao dva pogotka te je asistirao za još jedan.


Otpor Evertona Gundogan je “slomio” doslovno u dvije minute krajem prvog poluvremena, prvo se u 37. minuti sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih te iz okreta pogodio uz samu vratnicu nemoćnog Pickforda da bi u 39. minuti prošao po desnoj strani i preciznim ubačajem pogodio u glavu Haalanda za 2-0. Gundogan je svoju sjajnu predstavu okončao odličnim slobodnim udarcem sa 22 metra iskosa s lijeve strane u 51. minuti kojim je prebacio živi zid i još jednom svladao Pickforda.


Kako Arsenal do kraja sezone ima za odigrati još dvije utakmice, Cityju je za osvajanje devetog nalsova prvaka Engleske, a trećeg zaredom potrebna još samo jedna pobjeda u tri nastupa koliko im je preostalo.


Everton je, pak, ostao 17. sa 32 boda, jednim više od 18. Leeds Uniteda koji se nalazi u zoni ispadanja.