ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Sinkro skokovi

Nevešćanin i Ledinski 15., propustili prvu vizu za OI

Autor: Alen Plahinek

04.02.2024. 20:14
Nevešćanin i Ledinski 15., propustili prvu vizu za OI

Foto: EVGENIA NOVOZHENINA



Najbolji skakački par u vodu u Hrvatskoj, 17-godišnji Zadranin Matej Nevešćanin i 19-godišnji David Ledinski ostali su »kratki« u prvom pokušaju za osvajanje vize ze Olimpijske igre u Parizu u sinkro skokovima s tri metra. Nevešćanin i Ledinski završili su natjecanje u Dohi na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima na 15. mjestu, što je svakako ogroman uspjeh. Ipak, nedovoljan za odlazak na Igre. Iz Dohe su na OI u Pariz išla četiri para, a Hrvatima je norma skliznula za 30-ak bodova. Istu poziciju osvojili su i u japanskoj Fukuoki na Svjetskom prvenstvu u skokovima u vodu u srpnju prošle godine.


– Do pretposljednjeg skoka smo bili unutar šest najboljih, no onda je taj skok bio lošiji. Ovo je konkurencija u kojoj nismo imali pravo na kiks, no nažalost dogodio se. Završili smo 15., što nije loše, ali mogli smo puno bolje proći. Zatvaramo ovu sinkro priču na ovom Prvenstvu, imamo sutra individualne skokove s tri metra i idemo napraviti dobar rezultat u toj konkurenciji – kratko je rezimirao jučerašnji dan Nevešćaninov trener Šime Perić.


Zlato je, očekivano, otišlo u Kinu Zongyuan Wangu i Daoyi Longu. Oni su zlatu iz Fukuoke pridružilo i ovdašnje iz Dohe. Srebro je otišlo put Italije Lorenzu Marsagliji i Giovanniju Tocciju, a bronca Španjolcima Adrianu Abadiji i Nicolasu Garciji Boissieru.




Kako je Perić već i najavio, sutra su na redu pojedinačni skokovi, prvo kvalifikacije, a onda, nadamo se, i finale. U toj konkurenciji 12 skakača ide u Olimpijske igre. Matej je na Svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini završio 23. i ima velike izglede ugledati svjetla Pariza. Uostalom, upravo je »trica« prije puta na SP označena kao glavna prilika za odlazak u francusku metropolu.