Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Petar Krešimir Knežević

Imam realne šanse za Olimpijske igre

Autor: Alen Plahinek

31.01.2024. 14:34
Imam realne šanse za Olimpijske igre

Foto: HBS



Jako dobar vikend je iza boksača Petra Krešimira Kneževića (BK Sveti Donat) koji se okrunio titulom viceprvaka države u kategoriji do 71 kilogram. Knežević je do finala stigao pobjedama nad Patrikom Grđanom i Mateom Paulinićem, međutim finale protiv Marka Zeljka nije boksao zbog zdravstvenih razloga.


– Ostaje velika žal za tim finalom. Trenirate, boksate, spremate se za to i onda zbog zdravlja vam liječnik ne dopusti boriti se, no sigurno ima čvrste razloge zašto je to bilo tako. Prvu sam borbu odradio dosta dobro, Grđana sam već i ranije pobjeđivao tako da sam znao kako boksati protiv njega. Ipak, pred kraj treće runde mi je pukla arkada. Saniralo se to do polufinala, liječnik je dao zeleno svjetlo i išao sam u borbu protiv Paulinića. U završnici prve runde dogodio se sudar glavama i ozljeda arkade se obnovila. Srećom, prije te ozljede sam boksao jako dobro i jednoglasno su suci odlučili da sam ja pobjednik. Nažalost, finale nisam dočekao – rekao je Knežević, dodajući kako je sada sve u redu.


– Šivali smo arkadu, polako ide na dobro. Nije to prvi puta da je arkada pukla, zapravo treći je. Sada u seniorskom boksu je to češća ozljeda jer više ne nosimo kacige.




Ovaj turnir bio je uvertira u najvažniji izazov sezone, kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.


– Ubrzo ćemo ići u Italiju, u gradić pokraj Milana. Kvalifikacijski turnir traje od 29. veljače do 12. ožujka. Konkurencija će biti ogromna jer se radi o svjetskom turniru, no smatram kako imam realne šanse ostvariti normu za Olimpijske igre. Mislim da vizu za Pariz osiguravaju samo polufinalisti, ali kako sam rekao u jako sam dobroj formi i vjerujem da mogu doći do polufinala. Osjećam u sebi da boksam gotovo svakim danom sve bolje i bolje, smatram da je ovo moj vrh do sada u karijeri. Naravno, imam još mnogo prostora gdje mogu biti bolji – zaključio je Knežević.



 


I Dario Petrić srebrni


Zadranin Dario Petrić, koji nastupa za BK Leonardo iz Zagreba, poražen je u finalu kategorije do 86 kg. Njegov finalni meč sa Splićaninom Nikicom Radonićem proglašen je najborbenijim na PH. Radonić je slavio jednoglasnom odlukom. Petrić je na putu do finala svladao Torcidinog nokautera Ivana Rajčića i Riječanina Marka Ramljaka.