Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

A1 regionalna liga

Zadar 1952 ostao u borbi za drugo mjesto

Autor: Andrija Dešpoja

14.11.2023. 14:33
Zadar 1952 ostao u borbi za drugo mjesto

Foto: Luka Jeličić



Zadarski turnir vaterpolske regionalne A1 lige koji se održao proteklog vikenda na bazenu na Višnjiku sastav Zadra 1952 apsolvirao je s odličnim učinkom od tri pobjede i jednim porazom. Igrači Gorana Jovančevića upisali su pobjede u prve dvije utakmice, protiv crnogorskih sastava Budve (18:7) i Cattara (12:11), u trećoj su utakmici pak doživjeli poraz od najbolje momčadi na turniru, Primorca iz Kotora (9:14), da bi se uspješan nastup zaključio slavljem nad Slovenijom (18:8). Zadovoljstvo s prikazanim nije skrivao ni sidrun Roko Jurišić koji je posebno istaknuo izdanje svoje momčadi u jedinom porazu doživljenom na Višnjiku. Ipak je egal s Primorcem koji je siguran putnik u najviši rang i sudionik Eurokupa donio najviše razloga za veselje.


– Otvorili smo turnir pobjedama protiv Budve i Cattara, s tim da smo se mučili s Cattarom kojem smo htjeli uzvratiti za bolan poraz od pet razlike na njihovom terenu. Na kraju smo slavili s minimalnih 12:11, a najviše smo bili zadovoljni s našom izvedbom protiv Primorca koji je prvoligaška momčad i s kojim smo tri četvrtine zaključili na poravnatom rezultatu 8:8, tako da smo u toj utakmici pokazali kvalitetu koje nismo ni bili svjesni – istaknuo je Jurišić nakon odlično odrađenog vikenda koji je Zadrane doveo do omjera od osam pobjeda i četiri poraza u drugom po snazi regionalnom vaterpolskom rangu, gdje se trenutačno drže treću poziciju. Ispred njih se nalaze Primorac sa savršenim omjerom 12:0 te KPK koji je na skoru 9:2. Do kraja regularnog dijela sezone igračima Gorana Jovančevića ostalo je odigrati dvije utakmice koje će dati konačan odgovor jesu li spremni osvojiti drugo mjesto koje bi ih odvelo u doigravanje za popunu Premijer lige.


– Imamo još dvije utakmice do kraja. Medveščak nam stiže na Višnjik, a ključno će biti posljednje kolo kod KPK-a, gdje ćemo u direktnom sudaru s Korčulanima voditi bitku za to drugo mjesto. Svakako imamo šansu to i ostvariti jer imamo još rezerve u našoj igri i nadam se da ćemo uspjeti okruniti ovu sezonu s dodatnim kvalifikacijama za elitni regionalni rang – kazao je za kraj Jurišić.